Timp Liber

“De la Vrancea-n Bucovina”, spectacol la Sala Balada

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 2055 vizualizări
Intrarea la spectacolul programat astăzi este liberă u artiştii Ansamblului “Ţara Vrancei” pregătesc şi un spectacol dedicat Micii Uniri

Sala de spectacole Balada din Focşani găzduieşte astăzi, de la ora 17,00, un spectacol folcloric dedicat tuturor varstelor intitulat “De la Vrancea-n Bucovina”. Sunt invitaţi artişti ai generaţiei de ieri şi de azi din întreaga Moldovă care vor canta şi încanta publicul prezent în sală. Spectacolul, care va dura trei ore, este realizate de Ansamblul Folcloric “Ţara Vranceai” în colaborarea cu postul Etno Tv care îl va înregistra şi-l va difuza într-una din zilele următoare. “Ţara Vrancei” mai pregăteşte un spectacol şi pe 23 ianuarie, tot de la ora 17,00, dar cu invitaţi nu doar din Moldova, ci şi din Ardeal. “Vrem să fie un program artistic interactiv pe care l-am intitulat “Hai să dăm mană cu mană”, la care îi aşteptăm cu drag pe toţi vrancenii iubitori de folclor autentic”, ne-a declarat directorul Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”, Maria Murgogi.


Ateliere de ceramică şi pictură


Spectatorii vor avea ocazia să-l vadă pe meşterul în lut Nicolae Diaconu Sofroneşti care reuşeşte să transforme în artă rafinată si să înscrie pe hartă un nou punct de referinţă: Codlea. Pe scenă meşterul va demonstra ce pot face mainile şi mintea unui om din lut, recreand universul satului romanesc. Un alt invitat este Gheorghe Ciobanu, pictor naiv din Iaşi. “În spectacol vor fi invitaţi şi doi rapsozi populari care vor aduce glasul satului romanesc. Ansamblul Ţara Vrancei va avea un program deosebit plecand de la ideea unităţii, iar fetele noastre au pregătit publicului o paradă a costumelor populare. În final vom canta cu toţii “Hora Unirii” din respect pentru eroii neamului”, ne-a mai spus Maria Murgogi. Intrarea este liberă la ambele spectacole. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.