Timp Liber

„Poker” şi „Supravieţuitorul”, gratis la Cinematograful Balada

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 1363 vizualizări
Cinematograful focşănean continuă difuzarea gratuită a filmelor lui Sergiu Nicolaescu

Cinematograful Balada din Focşani continuă şi la sfarşitul acestei săptămani difuzarea filmelor regizate de Sergiu Nicolaescu, pentru sămbătă şi duminică fiind alese „Poker” şi „Supravieţuitorul”. „Poker” (2010), care va putea fi vizionat gratis sambătă de la ora 15,00, este povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea romanească actuală: politicianul veros, mafiotul ori medicul fără conştiinţă. Aceştia pun ţara la cale la o partidă de poker, joc practicat de altfel de ei din anii de liceu. Filmul de 112 minute prezintă imoralitatea şi intrigile ascunse ale liderilor societăţii. Duminică, 20 ianuarie, de la aceeaşi oră, la Balada va rula filmul „Supravieţuitorul”, o producţie 2008. Acţiunea se petrece pe două planuri: în anii ’40 şi ’70, şi este povestea comisarului Moldovan, încarcerat de regimul comunist, care este forţat de un colonel rus să joace la ruleta rusească. Intrarea la ambele filme regizate de Sergiu Nicolaescu este liberă.


Tom Hanks şi Halle Berry în „Atlasul norilor”


La finele acestei săptămani mai pot fi vizionate la Balada două filme ale anului 2012, ce se încadrează în categoria dramă, mister, SF. „Atlasul norilor” a fost unul dintre cele mai aşteptate filme ale finalului de an 2012, rezultatul muncii de echipă a cineaştilor lana Wachowski, Tom Tykwer şi Andy Wachowski. Filmul este o dramă ce explorează impactul consecinţelor pe care le au asupra oamenilor acţiunile proprii, de-a lungul timpului. Povestea urmăreşte evoluţia unui suflet care se transformă de-a lungul câtorva secole dintr-un ucigaş într-un erou, modelându-se prin acţiune, mister, dramă şi romantism. Filmul îi are în rolurile principale pe Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving şi Jim Sturgess. Difuzarea acestuia are loc sămbătă şi duminică, de la ora 19,00. De la ora 17,00 Balada a programat reluarea peliculei „Saga Amurg: Zori de zi” partea a 2-a, un film cu elemente fantastice, dar şi de aventuri. Biletelul de intrare la film costă 5 lei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.