Timp Liber

Unsprezece artişti plastici expun la Galeriile de Artă din Focşani

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 1555 vizualizări
Galeriile de Artă din Focşani găzduiesc pe 23 ianuarie vernisajul expoziţiei de pictură „10A1” în carul căreia expun 11 artişti plastici din întreaga ţară.

Lucrările care vor fi expuse au fost realizate în cadrul ediţei a II-a a Simpozionului Naţional de Pictură care s-a desfăşurat în vara trecută la Lepşa, simpozion care şi-a propus să adune tot ce arta contemporană românească are mai valoros şi să “recompenseze” artiştii ce au participat la manifestările artistice organizate la Focşani în ultimii ani. „Lucrările pe care artiştii le donează Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea la finele simpozionului sunt lucrări  de atelier, lucrări elaborate care îmbogăţesc patrimoniul instituţiei noastre”, ne-a transmis directorul Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii, Liviu Nedelcu. Pe simezele Galeriilor de Artă expun prof. univ. Dana Constantin, prof. univ. Suzana Fântânaru, prof. univ. Adriana Lucaciu din Timişoara, conf. univ. Zamfira Bârzu din Iaşi, prof. univ. Marilena Preda Sânc, prof. univ. Şerbana Dragoescu, conf. univ. Daniela Frumuşeanu, Florica Prevenda din Bucureşti, Dany Zărnescu şi Daniela Gaftea din Bacău şi Liviu Nedelcu, acesta din urmă fiind şi curatorul expoziţiei. Expoziţia va fi vernisată de criticii de artă Alexandra Titu şi Constantin Prut. Vernisajul este urmat de un recital al Corului de cameră „Pastorala”, dirijat de Dumitru Săndulachi. Evenimentul are loc începand cu ora 17,00, iar organizatori sunt Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, şi Filiala Artiştilor Plastici. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
plictisitul, acum 4115 zile, 17 ore, 56 minute, 19 secunde
felicitari pentru expozitie ...dar ce cauta limbricul de mogosesti cu ragaitorii lui acolo ?ori amanta si nevasta nu au ce manca ?
mezinu andra, acum 4115 zile, 19 ore, 16 minute, 39 secunde
Felicitari, Domnule Nedelcu! Iata , Centrul poate avea si o fata noua...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.