Timp Liber

Filmele lui Sergiu Nicolaescu, gratis la Balada simbata si duminica

Ziarul de Vrancea
11 ian 2013 2831 vizualizări
Ianuarie, lună dedicată filmelor regizate de Sergiu Nicolaescu u “Supravieţuitorul” şi “Ultimul corupt din Romania” ruleaza la Cinema Balada in acest sfarsit de saptamina, „Aşteptăm pe toată lumea să se bucure de creaţiile regizorului Sergiu Nicoalescu”, spun cei de la Balada

Iubitorii filmelor lui Sergiu Nicolaescu vor putea viziona gratuit la Cinematograful Balada din Focşani, sambătă şi duminică, două dintre creaţiile acestuia. Sambătă, 12 ianuarie, de la ora 15,00, va rula “Supravieţuitorul”, un film realizat în 2008 şi a cărui acţiune se petrece pe două planuri: anii ’40 şi ‘70. Acţiunea se petrece la început la o închisoare din Făgăraş, unde comisarul Moldovan a fost încarcerat de regimul comunist. Un colonel rus îl obligă să joace la ruleta rusească, pariind că va muri. Reuşeşte însă să scape de 11 ori apoi este graţiat. Zece ani mai tarziu personajul interpretat de Vladimir Găitan, Goldberg, îi propune să ia parte la o variantă inventată de el: ruleta rusească încrucişată ce presupune ca oponenţii să tragă unul în altul simultan. Acţiunea se complică iar finalul este unul neaşteptat. Duminică, 13 ianuarie, de la aceeaşi oră, rulează „Ultimul corupt din Romania”, o comedie 2012, cu Jojo, Horaţiu Mălăiele şi Mircea Diaconu în rolurile principale. Filmul este o continuare a poveştii din „Poker” pe care regizorul Nicolaescu a gândit-o încă de cand a terminat-o de filmat. Mafiotul Titel Pangica (Horaţiu Mălăele) a devenit doctor în ştiinţe şi a donat bani pentru un muzeu închinat vieţii şi operei sale: de la vânzător de rame în Obor la senator. Custodele muzeului este bunul său prieten Claudiu Viţelaru (Valentin Teodosiu), căruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker - chirurgul plastician Horia Vrăbete (Vladimir Găitan) – continuă să ajute nevestele disperate să-şi ia viaţă în piept cu ajutorul silicoanelor. Iar iubita lor - prin rotaţie - Monica Lăcustă (Catalina Grama) a ajuns să aibă şi ea o funcţie în guvern. Apare, în sfârşit, şi Marcel (Ion Ritiu) pe care l-au aşteptat mai rău că pe Godot în Poker… „Aşteptăm pe toată lumea să se bucure de creaţiile regizorului Sergiu Nicoalescu, iar pentru săptămana viitoare vom pregăti şi alte filme”, ne-a declarat Maria Murgoci, directorul Cinematografului Balada. 


Film dedicat prieteniei dintre Creangă şi Eminescu


Pentru 15 ianuarie, Cinematograful Balada a pregătit un film de excepţie despre prietenia dintre Mihai Eminescu şi Ion Creangă: „Un bulgăre de humă”-1989, cu Adrian Pintea şi Dorel Vişan. Filmul, o dramă de 84 de minute, îl aduce în prim plan pe Ion Creangă, scriitorul care a impresionat  zeci de generaţii cu basmele şi povestirile sale. Continuand un har moştenit de la strămoşii săi, Creangă este de părere că poveştile lui sunt o simplă sursă de amuzament, lipsită de profunditate. Mihai Eminescu este cel care încearcă să-l convingă că deţine un talent deosebit. Filmul rulează de la ora 17,00, intrarea fiind liberă. La Cinema Balada vor mai fi proiectate la acest sfarşit de săptămană „Asterisc şi Obelix: în slujba maiestăţii sale” – sambătă, 12 ianuarie, de la ora 17,00, iar de la ora 19,00 „Saga Amurg: zori de zi” partea a doua. Duminică, 13 ianuarie, de la ora 19,00, va rula un film interzis minorilor: „Ultima Razie: Păzeşte-ţi spatele!”. Un bilet de intrare costă 5 lei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.