Timp Liber

Revelionul la munte: ofertele numeroase şi negociabile

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 1850 vizualizări
O vilă de la Lepşa se poate închiria cu sume ce începe de la 1.000 de lei grupurilor de petrecăreţi u proprietarii organizează şi plimbări cu sania pentru turişti

Zăpada care s-a aşternut la munte a determinat turiştii să aleagă petrecerea sărbătorilor într-un cadru natural. Rezervările s-au făcut în unele cazuri chiar din luna august, iar cei care au dat acont din vreme au beneficiat şi de 10% reducere. De regulă închirierea s-a făcut pentru grupuri, iar preţurile diferă în funcţie de formaţia care răspunde de voia bună şi de felurile de mancare servite. Nu doar turiştii aleg proprietarii, ci şi viceversa. Casa Marlen din Lepşa, de exemplu, de două stele, acceptă numai tineret de Revelion, exclus familşti, cerand 4.000 lei pentru minim 3 nopţi/7 camere/capacitate 14 persoane. Vila este încă liberă de Revelion dacă vă atrage oferta. Vila este aşezată la ieşirea din Lepşa spre Greşu şi are curte, foişor cu grătar. Disponibile mai sunt patru camere şi la Motel Flora din Greşu, iar dacă este un singur grup care le închiriază pe toate, proprietarul este dispus să negocieze preţul, destul de piperat de altfel: 900 lei de persoană pentru cazare de 4 nopţi ( 29,30, 31 dec, 1 ianuarie) şi demipensiune (cina din 29, md şi cina din 30, md şi masa festivă de Revelion, md şi cina din 01.01, md din 02.01). La fiecare masă se servesc mancăruri tradiţionale şi băuturi diverse. La cele două mese festive vor canta formaţia lui Ruslan Lazarin şi DJ Tataie. Hotelul Tresor din Lepşa are tarife diferite pentru masa de Revelion şi cea de Sfantul Vasile: 250 lei/persoană, respectiv 200 lei/persoană. Meniul pentru masa de Revelion cuprinde şase tipuri de gustări, file de şalau cu sos de capere şi mix de salate, mixed grill cu cartofi în coajă cu branză de burduf şi salată de varză, tort, fructe, alune, băuturi. Masa festivă de Sfantul Vasile cuprinde mix de salate cu piept de pasăre, sărmaluţe cu mămăliguţă, friptură cu cartofi ţărăneşti, profiterol, fructe, suc, apa, băuturi. Pentru ambele seri hotelul dispune de formaţie, precum şi de foc de artificii. Alte pensiuni au oferte la cazare, astfel că organizatorul grupului beneficiază de cazare gratuită. Este cazul Pensiunii Casa Tisaru din Lepşa, unde pentru pensiune completă 3 zile, două mese festive, tariful este de 1.000 lei/persoană. Capacitatea pensiunii este de 34 locuri în 15 camere. Oferta este diversă, turiştii putand opta pentru petrecerea mini-vacanţei de Revelion la munte, fără a fi condiţionaţi de proprietarii pensiunilor. Astfel, la Vila Karina din Lepşa tariful este fix 100 lei/zi de persoană în aceste zile, inclusiv noaptea dintre ani. Vila are o capacitate de 17 locuri în 6 camere, numai bună pentru grupuri. Atmosfera de basm de la munte este întregită de omătul care se aşterne moale şi de dorinţa proprietarilor de a sta la dispoziţia turiştilor pentru a organiza plimbări cu sania. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.