Timp Liber

Restaurantul, locaţia cea mai solicitată pentru noaptea de Revelion

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 3260 vizualizări
Tarifele încep de la 150 de lei şi ajung pană la 300 lei de persoană u pentru cei care nu au resurse pentru un revelion în afara oraşului, autorităţile organizează şi anul acesta un revelion în aer liber, în centrul oraşului pentru care Consiliul Judeţean a alocat 400.000 de lei

Crăciunul a trecut, iar toată atenţia se îndreaptă în aceste zile către petrecerea nopţii dintre ani. „Unde vă petreceţi Revelionul 2013?” este întrebarea cea mai frecventă în această perioadă, aşa că am încercat să aflăm ce locaţii preferă vrancenii pentru cea mai importantă noapte din an. Destinaţiile exotice au fost tot mai puţin solicitate de vranceni anul acesta, criza financiară punandu-şi serios amprenta asupra buzunarelor majorităţii, aşa că închirierea unei vile la munte cu prietenii sau chiar a unui restaurant din Focşani au fost variantele cele mai accesibile. Şi în acest an restaurantele s-au întrecut în meniuri cat mai variate şi formaţii care cantă live, totul pentru a atrage cat mai mulţi clienţi. Preţul de persoană porneşte de la 150 -170 lei şi poate ajunge chiar şi la 300 de lei, pentru locaţiile exclusiviste. Pentru a fi convingătoare, unele restaurante au pregătit şi tombole pentru participanţi, dar şi surprize păstrate pentru momentul trecerii dintre ani. Şi dacă încă nu aţi reuşit să vă faceţi rezervare, mai puteţi găsi locuri disponibile pe ultima sută de metri.


Iată cateva dintre ofertele restaurantelor din Focşani:

Restaurant Number One

Tariful este mai mic cu 10 lei decat cel practicat în urmă cu un an: 170 lei pentru Focşani şi 120 lei pentru Odobeşti. Meniul este însă diferit: la Focşani se propun patru feluri de mancare (aperitiv rece, aperitiv cald – rulou de pui în branşă de foietaj, raţă pe varză, friptură de porc aromată şi tortul casei). La Odobeşti meniul conţine trei feluri de mancare: aperitive reci tradiţionale şi internaţionale, friptură de porc aromată, sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă şi smantană (asezonate cu bacon) şi, desigur, tortul casei. În ambele locaţii se oferă „Open bar” cu whisky, lichior, vin, bere, apă, suc şi cafea. Atmosfera va fi întreţinută de formaţia casei.


Club Fabiola

Meniul este unul tradiţional, cu mancare „multă şi destulă pentru toată lumea”, după cum ne-au transmis reprezentanţii unităţii, cu desert pregătit în bucătăria proprie constand în plăcinte, tort şi prăjituri după reţete tradiţionale. Preţul practicat este de 180 lei de persoană, dar clubul nu pune la dispoziţie formaţie muzicală pentru o atmosferă deosebită. Clubul mai are locuri disponibile pentru petrecerea nopţii dintre ani.


Pensiunea Dana 2 Goleşti

Preţul este de 230 lei de persoană pentru care se oferă patru feluri de mancare: aperitiv rece, aperitiv cald, somon, friptură de curcan şi porc, la care se adaugă desertul (tort de fructe de pădure) şi băutură la discreţie. Atmosfera va fi asigurată de DJ Mihai Istrate. Mai sunt locuri disponibile. Pensiunea Dana 1 a fost închiriată în întregime unui grup.


Restaurant Laguna

Tariful practicat de sigurul restaurant cu lac din Focşani este de 300 lei de persoană şi implică patru feluri de mancare internaţională, după cum ne-au comunicat reprezentanţii restaurantului: aperitiv (ce conţine 8 feluri printre care şi calamar umplut cu legume), somon, fazan şi piept de curcan, la care se adaugă desert şi băutură. Cei care îşi vor petrece Revelionul în această locaţie vor fi înveseliţi de formaţia Rustic Band. Restaurantele Grand’Or şi Casa Veche nu organizează în acest an Revelion, iar la Intim preţul este de 200 de lei de persoană. Meniul este destul de generos şi constă în aperitive precum mini-bline cu icre de somon, pateuri gougere cu creveţi , piftie de curcan sau drob de pui. Atmosfera este întreţinută de DJ Caletz.


Revelion în Piaţa Unirii

Cea mai ieftină variantă pentru petrecerea Revelionului, dar şi cea mai incomodă, ce-i drept, o reprezintă ieşirea în Piaţa Unirii, unde se organizează şi în acest an o petrecere în aer liber. Autorităţile judeţene i-au însărcinat anul acesta ca responsabili cu distracţia pe DJ Sava&Misha, Silvia (De La Vegas), Like Chocolate, Puya, C&C Music Factory şi Brad V. Johnson (ex BONEY M). Bineînţeles că nu va lipsi nici cantecul popular, Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei” dand tonul petrecerii la ora 19,00. La Focşani autorităţile judeţene au anunţat şi sosirea Clejanilor în jurul orei 20,00, pe 31 decembrie, urmaţi de Francesco Napoli, care va urca pe scena amenajată în piaţă în jurul orei 21,00. Prezentantorii spectacolului vor fi nelipsitul Octavian Ursulescu şi Adelina Pestriţu. Consiliul Judeţean Vrancea va scoate din buzunarele judeţului Vrancea suma de 400.000 de lei pentru acest eveniment, potrivit alocării făcute de consilieri într-o şedinţă din luna noiembrie. În speranţa unei petreceri pe gustul fiecăruia, Ziarul de Vrancea vă urează sărbători fericite şi La Mulţi Ani! (Mihaela VLĂDESCU)
  



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
IM, acum 4107 zile, 18 ore, 16 minute, 1 secunda
NOI AM GASIT LOCURI LA LAGUNA. LA GHIBI ERA O MARE ADUNATURA DE MANELISTI LOCURI MAI SUNT SI LA CEL DESCHIS PE STRADA VIILOR
geo, acum 4107 zile, 20 ore, 8 minute, 36 secunde
da, marius, casa elena nu pot spune ca este un restaurant, s-a transformat intr-o bodega cat despre bistro rustic, este un bistro nu un restaurant m-a deranjat ca a-i zis despre ziar ca scriu doar citeste integral
marius, acum 4107 zile, 20 ore, 39 minute, 21 secunde
geo dar care sunt circiumile la care te referi? casa elena e un rest deosebit.de asemenea bistro rustic e un restaurant cochet si placut.casa vrinceana sau casa veche sunt circiumi?nu te inteleg deloc
geo, acum 4107 zile, 22 ore, 22 minute, 58 secunde
cred ca redactorul a scris despe restaurante nu despre carciumi.... am sunat la Pensiunea Sara si mai sunt locuri dar meniul si formatia slabute la Romantic am sunat si canta Tomis dar jale la citeste integral
marius, acum 4107 zile, 23 ore, 26 minute, 5 secunde
dar la casa elena sau la rustic in bariera marasesti? draga ziaristule ai scris cumva doar despre restaurantele unde iti ofera o ciorba??????????????
I.M., acum 4108 zile, 27 secunde
Cine stie ce restaurante mai organizeaza Revelionul? La exclusivistul restaurant Laguna am inteles ca nu mai sunt locuri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.