Timp Liber

Maia Morgenstern joacă pe scena teatrului focşănean

Ziarul de Vrancea
13 dec 2012 1129 vizualizări
Maia Morgenstern joacă pe scena Teatrului Municipal „Gheorghe Pastia” din Focşani miercuri, 19 decembrie

Spectacolul “Profesiunea Doamnei Warren”, comedie neplăcută de George Bernard Shaw, în traducerea lui Claudiu Istodor, îi mai are în distribuţie pe Ilinca Manolache, Dan Condurache, Tudor Aaron Istodor, Sorin Medeleni şi Radu Gheorghe/Ion Lupu. „Profesiunea doamnei Warren” a fost scrisă de George Bernard Shaw în anul 1893. Piesa a fost cenzurată opt ani, iar la premiera de la Londra din 1902, publicul a fost indignat de conţinutul controversat la vremea respectivă. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel – „o femeie agreabilă, prezentabilă, vulgară şi destul de bătrână”, aşa cum o prezintă autorul – şi fiica ei, Vivie. Cu atuurile sale, umorul acid şi intuiţia abilă, George Bernard Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Dacă va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii rămane să descopere publicul spectator pe parcursul celor două ore şi jumătate cat durează spectacolul (cu tot cu pauză), potrivit site-ului Teatrului Mic Bucureşti, al cărui director este cunoscutul actor Florin Călinescu. Biletele se pot procura de la casa de bilete a Teatrului Pastia, preţul fiind de 80 lei. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.