Timp Liber

Oameni de zăpadă din pahare şi Moş Crăciun din PET-uri

Ziarul de Vrancea
12 dec 2012 18665 vizualizări
Dacă vreţi să cumpăraţi obiecte decorative speciale de sărbători nu ezitaţi să mergeţi la expoziţia deschisă la Casa Corpului Didactic de către elevii centrelor şcolare speciale din judeţ

V-aţi gandit vreodată ce lucruri minunate pot fi confecţionate din ceea ce de abicei aruncăm la gunoi: capace, bidoane, cartoane, conuri, hartie, pahare de unică folosinţă? Dacă nu, atunci aveţi ocazia să vedeţi zilele acestea, dacă vizitaţi expoziţia deschisă ieri la Casa Corpului Didactic Focşani de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna”. Oameni de zăpadă confecţionaţi din aţă şi aracet sau din pahare de unică folosinţă. Brazi din capace şi chiar din bidoane, sau chiar din cofraje de ouă! Toate acestea au fost realizate cu mare maiestrie şi dăruire de către elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna”, precum şi ai centrelor speciale de la Măicăneşti şi Mihălceni. „Obiectele sunt realizate de elevi în orele de după-amiază în care fac terapie ocupaţională. Încă de cand am început anul şcolar au adunat materiale şi au început să lucreze cadrele didactice cu aceşti copii, iar rezultatul muncii lor îl vedeţi aici. Această expoziţie arată consecvenţa în lucrul cu aceşti copii cu dizabilităţi”, ne-a declarat directorul CSEI „Elena Doamna”, profesoara Ioana Cherciu.

„Au pus pasiune şi mult suflet pentru a ieşi lucrări deosebit de frumoase. Acesta este un bun prilej pentru noi, adulţii, de a ne schimba atitudinea faţă de aceşti copii”, ne-a declarat şi inspectorul pentru învăţămant special Aurora Lefter. Expoziţia este deschisă pană pe 20 decembrie, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 12,00-20,00 şi este cu vanzare. Exponatele nu au preţ fix, fiecare cumpărător propunand cat doreşte pe obiectul de decor care îi place. Încă din prima zi a expoziţiei multe dintre ingenioasele exponate au fost şi vandute. (Mihaela VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.