Timp Liber

VIDEO!!! Un singur vrancean premiat la Delmar

Ziarul de Vrancea
24 nov 2012 5045 vizualizări
Trofeul Festivalului „Florentin Delmar” a mers la o cantăreaţă din Prahova, care a caştigat şi trofelul de la Festivalul „Mamaia” 2012. Cu toate că este talentată, tanăra nu prea are noroc la compozitori

Prahoveanca Rodica Tudor este caştigătoarea Trofeului Festivalului „Florentin Delmar”, ediţia 2012. Tanăra a obţinut anul acesta şi trofeul Festivalului Mamaia, premiu ce a făcut-o cunoscută în lumea muzicii. Cu toate acestea, tanăra de 22 de ani continuă să participe la festivaluri de top din ţară. „Probabil că lumea se mai întreabă ce mai caut la festivaluri, dar în acest moment festivalurile sunt singurele unde pot apărea pe scenă. Nu mi-am găsit un compozitor şi îmi caut singură unul, dar este foarte greu. Am apărut la o emisiune tv şi am spus că îmi caut compozitor, dar nu a apărut nimic. Sper şi nu renunţ. Nu mai este ca în trecut cand te căutau compozitorii. Eu sper pentru că vreau să fiu pe scenă mereu”, ne-a declarat după premiere caştigătoarea trofeului Delmar.

FOTO: Rodica Tudor, caştigătoarea trofeului „Mamaia”, a luat trofeul şi la Focşani

Rodica Tudor este masterandă la litere în anul II şi studentă la Drept, dar mărturiseşte că îşi doreşte doar să cante muzică de calitate. Alicia Keys, Lara Fabian, Paula Seling, Monica Anghel, Angela Similea sunt cateva dintre numele din muzica mare pe care tanăra le admiră. Rodica Tudor a caştigat la Focşani, pe langă trofeu, şi un premiu în valoare de 500 euro, oferit de Consiliul Local şi Primăria Focşani.

Un focşănean, printre premianţii festivalului

FOTO: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese Florentin Delmar a fost obţinut de Andrei Ciobanu, fost concurent la „Vocea Romaniei”

Cu toate că am avut şase vranceni în festival, doar unul dintre aceştia a fost premiat, obţinand locul II. Toţi concurenţii Festivalului „Florentin Delmar” au primit diplome de participare şi flori, însă aproape la fel tare ravnit a fost şi premiul special „Florentin Delmar” acordat pentru cea mai bună interpretare a unei piese a compozitorului focşănean. Premiul, în valoare de 400 euro, i-a revenit lui Andrei Ciobanu din Bacău, fost concurent la emisiunea de televiziune „Vocea Romaniei” în sezonul trecut. De altfel, au fost voci din juriu care au declarat că şi-ar fi dorit ca trofeul festivalului focşănean să meargă la Bacău. Premiul I, în valoare de 300 euro, oferit de Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, a fost caştigat de Angela Bîtlan din Tecuci, iar premiul al II-lea, în valoarea de 200 euro, oferit de Comcereal, a fost caştigat de Dragoş Paraschiv din Focşani. În urma deliberărilor, juriul a decis ca premiul al III-lea, în valoare de 150 euro, oferit de Nausica Mode, să meargă la Simona Ion din Bucureşti. Membrii juriului au remarcat că că s-a simţit criza şi la acest festival. „S-a simţit anul de criză prin numărul mic de concurenţi, însă 90% dintre ei sunt foarte buni”, a declarat Ştefan Naftanailă de la Radio Romania.

Pe ideea organizării festivalului în an de criză a insistat şi Horia Moculescu, preşedintele juriului. Seara a două a festivalului a fost animată de Aurelian Temişan care a înviorat atmosfera înterpretand, împreună cu trupa The Funk Society, piese cunoscute din repertoriul unor mari cantăreţi de talie internaţională. De remarcat ţinuta prezentatoarei, vedeta de televiziune Alexandra Velniciuc, o creaţie Nausica Mode, ca şi la ediţia de anul trecut. (Mihaela VLĂDESCU)

Pe platforma WebTv a Zdv puteti urmari secvente din cadrul Festivalului "Florentin Delmar".



FOTO: Prezentatoarea Alexandra Velniciuc a purtat ţinute de la Nausica Mode


FOTO: Aurelian Temişan a înviorat atmosfera




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
spectator, acum 4143 zile, 3 ore, 5 minute, 45 secunde
Nea Gheorghita, nu mai da bre vina pe vocea romaniei si x factor ca v-au "furat" concurentii. Cu asa jurizare nici fica-ta nu mai vine la concursul tau. Cat despre spectacole, Temisan a fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.