Timp Liber

„Aurora romană” a lui Caragiale, pe scena municipalului focşănean

Ziarul de Vrancea
8 nov 2012 1558 vizualizări
Teatrului Municipal va găzdui şi un spectacol extraordinar de teatru şi muzică, cu soprane de renume internaţional. Actorii focşăneni joacă în deplasare piesele “Divorţul de aur” şi “O noapte furtunoasă”

Actorii Teatrului „Bacovia” din Bacău vor urca pe scena Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” din Focşani pe 14 noiembrie într-un spectacol după I.L. Caragiale: “Aurora Romană”, de Dumitru Lazăr. Regia artistică a spectacolului este semnată de Dumitru Lazăr Fulga, scenografia de Cristina Ciobanu, iar ilustraţia muzicală de Mirel Vrînceanu. Din distribuţie fac parte Cristian Todică, Ştefan Alexiu, Daniela Vrînceanu, Anca Bucşă, Alina Simionescu, Corina Goranda, Nela Zare şi Gheorghiţă Trandafir. Spectacolul începe la ora 18,00, iar biletele s-au pus deja în vanzare la casa de bilete a teatrului focşănean. Programul acesteia este de luni pană vineri între orele 10,30 – 12,00 şi între 16,00 – 18,30. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar elevii au reducere 50%. Trei zile mai tarziu, pe 17 noiembrie, Teatrul “Maior Gheoghe Pastia” găzduieşte un spectacol extraordinar de teatru şi muzică, avand ca protagoniste soprane de renume internaţional: Catarina Coresi Lal în “Carmen”, semnat Proster Merimee. Spectacolul începe la ora 19,00, iar preţul unui bilet este de 30 lei. 

Sorin Francu joacă la Iaşi alături de Tamara Buciuceanu

Actorii Teatrului din Focşani sunt în repetiţii în această perioadă  la “Sunetul Interior” în regia Lianei Ceterchi de la Teatrul “Bulandra”, iar pe 19 noiembrie Sorin Francu va urca pe scena ieşeană alături de Tamara Buciuceanu în “Divorţul de aur”, după un text al lui Nae Cosmescu şi Sorin Petrescu. Piesa reprezintă o punere în scenă a itinerarului vieţii de cuplu, drum presărat cu amintiri plăcute, dar şi cu momente tensionate ca  rod al frustrărilor nemărturisite şi al banalităţilor cotidiene care rutinează cuplul. Protagoniştii sunt Tarsiţa şi Spirache Piteşteanu, ea fostă actriţă de operă, el fost instrumentist, niciunul strălucit în meseria lor, sunt acum pensionari. Noaptea de dinaintea aniversării celor cincizeci de ani de căsnicie este un prilej pentru a devoala cele două poveşti. „Divorţul de aur” este o comedie cu morală, apreciată de public şi răsplătită de fiecare cu aplauze pe măsură. La sfarşitul lunii, mai exact pe 26 noiembrie, actorii focşăneni vor juca la Bucureşti “O noapte furtunoasă”, urmand ca pentru ultima lună a acestui an să programeze spectacole surpriză pentru publicul iubitor de teatru. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gergio, acum 4184 zile, 17 ore, 14 minute, 39 secunde
Sorine laso cu bautura mai moale te faci de ris uitate cum ierai de sarbatoarea vinului BEAT CRITA director de teatru esti tu ce naiba.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.