Timp Liber

Jariştea şi Bordeştiul şi-au sărbătorit ziua comunelor

Mihai Boicu
28 oct 2012 1818 vizualizări
Ieri a fost zi de petrecere şi de pre-campanie în cele două comune, cu mici, tulburel, reprezentanţi ai autorităţilor şi politicieni

A şasea ediţie a “Zilelor comunei Jariştea” a însemnat două zile de manifestări culturale şi de petrecere pentru locuitorii comunei şi cei care au trecut prin localitate. “Este o întalnire a fiilor satului. Sfantul Dumitru este patronul spiritual al comunei şi am ţinut cont de acest lucru cand am ales această zi. Locuitorii comunei se adunau în centrul comunei toamna încă din bătrani, astfel încat noi nu am făcut decat să oficializăm această tradiţie”, a spus primarul Cătălin Toma. Ieri a avut loc un concurs de desene pe asfalt, dar şi o întrecere pentru biciclişti. Autorităţile comunei au premiat cuplurile care au adunat 50 de căsnicie în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Căminul Cultural din comună. De asemenea, au fost remarcaţi şi trei elevi cu rezultate deosebite la învăţătură. Pe scena amplasată în centrul comunei a avut loc o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi din comună, dar şi din alte localităţi. La finalul manifestărilor, pe scenă au urcat artişti cunoscuţi, cum ar fi Alex Velea, Fuego, Alessia. Ca de obicei la asemenea manifestări, în centrul comunei au sfarait grătarele cu mici şi fripturi pentru petrăcăreţi. Sambătă, la Căminul Cultural a fost lansată cartea “Raiul”, autor Janine Vladislav, şi a fost prezentat albumul “Ipostaze ale trecutului comunei Jariştea şi ale fostei comune Vărsătura”, realizat de colegul nostru Valentin Muscă. La manifestări au venit prefectul Kanty Cătălin Popescu, dar şi deputatul Nini Săpunaru, în al cărui colegiu se află comuna Jariştea. De asemenea, tot ieri a avut loc şi a unsprezecea ediţie a zilelor comunei Bordeşti.

FOTO: Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă înaintea începerii petrecerii locuitorilor din Jariştea

Manifestarea a început cu o slujbă religioasă, la care au participat prefectul Cătălin Kanty Popescu şi deputatul liberal Nini Săpunaru. În continuare, a fost pregătit un program artistic susţinut de o formaţie din Buzău. Atmosfera şi buna dispoziţie au fost întreţinute de autorităţile locale, care au oferit mici şi carnaţi participanţilor. “Ne-am bucurat de o zi foarte frumoasă, în care vremea a ţinut cu noi şi ne-a permis organizarea unui eveniment reuşit”, a declarat primarul PDL Gheorghe Tătaru. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.