Timp Liber

Poftiţi la Zilele Simion Mehedinţi. Este gratis!

Valentin Muscă
18 oct 2012 7720 vizualizări
Lansările de carte şi simpozionul se vor desfăşura la Casa Corpului Didactic din Focşani

 Cea mai longevivă manifestare culturală posdecembristă din Vrancea a ajuns la ediţia XXII, o ediţie cu dublă semnificaţie: pe de o parte se comemorează jumătate de secol de la trecere în eternitate a savantului Simion Mehedinţi, iar pe de altă, manifestările revin la Casa Corpului Didactic (CCD) din Focşani, de unde au fost exilare manu militari în timpul guvernării PDL, când noua conducere a CCD a vrut să intre în istorie cu ceva şi atunci au pus pe tuşă Asociaţia. După mai multe manifestări care s-au derulat la Liceul Pedagogic Focşani şi la şcolile din Pufeşti şi Soveja, sâmbătă se vor desfăşura la CCD lansările de carte şi sesiunea de comunicări ştiinţifice.

”Sâmbătă, de la orele 10:30 vom lansa primul volum din memoriile savantului cu titlul ‹‹Caiete›› (Ed. Terra, 2012), vom prezenta nr. 15 al revistei ‹‹Milcovia››, precum şi nr. 16 al Buletinului Asociaţiei. De la orele 11:30 va începe sesiunea de comunicări ştiinţifice. Vor conferenţia profesorii universitari Şerban Dragomirescu, Alexandru Chisacof, Gheorghiţă Geană şi Florin Micu”, ne-a spus prof. Costică Neagu, care va prezenta el însuşi conferinţa ”Omagierea lui Simion Mehedinţi, în timp”. Va urma obişnuita deplasare la Soveja şi inaugurarea muzeului local ”Memorialul Soveja”, o iniţiativă care datează din anii 1970.

Duminică, 21 octombrie, de la orele 10, va avea loc o întâlnire cu tânăra generaţie, iar cei apropiaţi vor participa la pomenirea savantului la mormântul familiei Mehedinţi de la biserica ”Naşterea Domnului” din Soveja. Intrarea la manifestări este liberă! (Valentin MUSCĂ)

 





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4206 zile, 15 ore, 44 minute, 52 secunde
Dornici de a afla lucruri noi si interesante. Sanatate si succes!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.