Timp Liber

Legumicultorii din Bilieşti îşi etalează cele mai bune recolte

Ziarul de Vrancea
20 sep 2012 1907 vizualizări
Duminică este dublă sărbătoare la Bilieşti: Ziua Comunei şi Ziua Legumicultorului

Legumicultorii din comuna BIieşti îşi sărbătoresc ziua duminică, 23 septembrie. Deşi anul 2012 nu a fost unul bun pentru ei, legumicultorii îşi vor etala cele mai bune produse, încercand să smulgă astfel premiile puse la bătaie de autorităţile locale. Ziua Legumicultorului se va desfăşura în paralel cu Ziua comunei Bilieşti, manifestările dedicate acestora derulandu-se pe parcursul întregii zile. Astfel, prima parte a zilei este acaparată de cei mai mici locuitori ai comunei care se vor întrece în diferite competiţii, iar de la ora 10,00 legumicultorii îşi vor instala standurile cu produse. Va fi apoi lansată „Monografia Comunei Bilieşti”, semnată Gheorghe Crihană, iar zece cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiate de autorităţăţile locale. Premierea celor mai frumoase recolte se va face în jurul orei 13,00, apoi toţi locuitorii comunei sunt invitaţi la o petrecere în aer liber chiar în centrul localităţii. Primarul comunei intenţionează ca anul viitor cele două sărbători să se desfăşoare separat. “Anul acesta, fiind unul secetos, nu am avut o recoltă foarte bună, de aceea am mers cu cele două sărbători împreună”, ne-a declarat primarul comunei BIlieşti, Vasile Chirilă. Comuna Bilieşti are 2.870 de locuitori, peste 10% dintre aceştia avand ca activitate de bază legumicultura. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
silviu, acum 4233 zile, 3 ore, 41 minute, 7 secunde
monografie incompleta si scrisa de catre un slujbas comunist,jos comunistii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.