Timp Liber

Laguna Staţiei de Epurare din Focşani aşteaptă pescarii la concurs

Ziarul de Vrancea
13 sep 2012 1755 vizualizări
Oficialii CUP ţin morţiş să ne arate că tarifele practicate se justifică u după capturare peştii vor fi cantăriţi şi apoi eliberaţi în laguna staţiei de epurare

Pentru a ne arăta cat de curate sunt apele uzate menajere din Focşani, Compania de Utilităţi Publice a decis să organizeze maine un concurs de pescuit sportiv. Acesta are loc chiar în Laguna Staţiei de epurare a apelor uzate menajere şi industriale din municipiul Focşani, situată pe şoseaua Focşani – Galaţi la km 3, între orele 7.00 şi 10.00, înscrierea şi participarea fiind gratuite. Prin laguna staţiei de epurare trec apele uzate după epurarea biologică avansată pentru a fi descărcate în Putna. Pentru a fi cat mai credibili, reprezentanţii CUP au decis să facă un experiment, crescand peşti, mai exact crapi chinezeşti. La concursul de pecuit sportiv de maine, fiecare concurent poate fi asistat de o singură persoană, asistentul putand folosi pe rând una din cele două beţe ale pescarului, dar capturile sale vor fi înregistrate în contul concurentului. Potrivit regulamentului, se pot folosi cel mult două cârlige pe forfac, momitor şi monturi ce permit eliberarea plumbului. Nu se pescuieşte cu fir textil. De asemenea, este interzis pescuitul la japcă, bombă, carbid, şobolan, plăcuţa, ţaparină, etc., precum şi plantarea sau nădirea cu ajutorul bărcilor, plutelor de orice fel sau a navomodelelor telecomandate. Nădirea se va face numai cu nadă de calitate. Fiecare stand se stabileşte prin tragere la sorţi şi este obligatoriu fix, potrivit organizatorilor. “Oprirea concursului va fi semnalizată de arbitru printr-un semnal sonor cu fluierul. La semnalul sonor al arbitrului toate undiţele se vor scoate din apă şi se va aşteapta cantărirea oficială. După capturare peştii vor fi cantăriţi şi spoi eliberaţI”, anunţă cei de la CUP SA. Concurenţii care se vor dovedi a fi buni pescari vor primi diplome şi premii în obiecte, astfel: Locul I individual – pentru cea mai mare piesă capturată, Locul I individual – pentru cea mai mare cantitate capturată, Locul II individual – pentru cea mai mare cantitate capturată şi Locul III individual – pentru cea mai mare cantitate capturată. După finalizarea cantăririlor, atât concurenţii cât şi însoţitorii lor pot continua pescuitul sportiv până la ora 13.00, după care vor avea loc premierea, orgnizatorii invitand apoi concurenţii la un bufet suedez cu preparate din peşte. (M. VLĂDESCU)
Programul concursului de pescuit sportiv
intervalul orar    activitatea
630 – 700    Tragerea la sorţi, ocuparea standurilor şi nădirea
700 – 1000    Desfăşurarea concursului de pescuit sportiv
1000 – 1030    Cântărirea oficială
1030 – 1300    Pescuit sportiv de agrement
1300 – 1315    Festivitatea de decernare a premiilor
1315 – 1430    Bufet suedez cu preparate din peste
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.