Timp Liber

Grădiniţele aşteaptă documentele medicale pentru preşcolari

Ziarul de Vrancea
30 aug 2012 2670 vizualizări
Grădiniţele au afişat listele cu documentele cu care părinţii trebuie să se prezinte

Mai este doar o săptămană pană la începerea noul an şcolar, ce debutează cam devreme după părerea multor părinţi, iar grădiniţele aşteaptă documentele medicale necesare pentru intrarea în colectivitate a picilor. Cele mai multe unităţi de învăţămant preşcolar şi-au afişat pe uşa de la intrare ce documente trebuie aduse de către părinţi şi intervalul în care acestea trebuie predate unităţii. Astfel, analizele necesare copiilor înscrişi şi pentru introducerea acestora în colectivitate sunt: coprocultura, examenul coproparazitologic, exudatul faringian, avizul şi dovada de vaccinări de la medicul de familie. La Grădiniţa cu program prelungit nr.16 din Focşani, spre exemplu, toate analizele trebuie aduse în perioada 3-7 septembrie, iar copiii reînscrişi aduc doar avizul de la medicul de familie. Educatoarele le recomandă părinţilor să nu le cumpere micuţilor rechizite înainte să se consulte cu ele. „Rechizitele se discută la fiecare grupă. Pentru prima zi de grădiniţă mamele să-i trimită pe cei mici cu încăltăminte şi haine de schimb şi cu pijama pentru somn”, recomandă directorul Grădiniţei 16, Lenuţa Cozma. Cat priveşte masa, unitatea o pregăteşte în regim propriu, însă există şi grădiniţe care, din lipsa spaţiului şi a utilităţilor, apelează la firme specializate. „Noi preparăm hrana în regim propriu şi pentru început vom păstra tariful de anul trecut: 7 lei pe zi, cel puţin pentru luna septembrie. Vom discuta cu reprezentanţii părinţilor şi, în funcţie de creşterea preţurilor, vom majora tariful dar nu cu mai mult de 0,5 lei”, ne-a mai declarat directorul Grădiniţei 16, Lenuţa Cozma. Această unitate are din noul an şcolar 11 grupe, dintre care două grupe de 3-4 ani şi o grupă de copii de 2-3 ani. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.