Timp Liber

«SIC TRANSIT….», expoziţie de fotografie la Galeriile de Artă

Ziarul de Vrancea
16 aug 2012 866 vizualizări
La Focşani îşi va expune fotografiile cunoscutul artist Radu Pantea

Galeriile de Artă din Focşani găzduiesc de astăzi şi pană pe 31 august 2012 expoziţia de fotografie  «SIC TRANSIT…» a artistului fotograf Radu Pantea, lector universitar la “Universitatea de Arte vizuale” din Oradea şi fotograf recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Expoziţia de la Galeriile de Artă din Focşani este organizată de Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, iar vernisajul are loc astăzi, la ora 17,00. Născut la Oradea pe 21 februarie 1953, artistul fotograf Radu Pantea este doctor în istorie, cu o temă a istoriei fotografiei: «Mişcarea fotografică din România  Saloanele de artă fotografică din perioada 1945 – 2003”. Artistul a participat la 116 saloane internaţionale de artă fotografică sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) şi la 155 saloane internaţionale de artă fotografică sub patronajul Societăţii Americane de Fotografie (PSA), la care se adaugă alte 57 saloane internaţionale de artă fotografică, cumuland  284 premii şi menţiuni. Radu Pantea este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România din 1980; Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică AFIAP (Distincţie acordată pe bază de punctaj internaţional );  Membru al organizaţiei internaţionale “Image Sans Frontière” ISF din 1996 şi al altor organisme internaţionale. A organizat peste 130 de expoziţii în ţară şi străinătate, fotografiile sale fiind admirate de publicul din Ungaria, Bulgaria, India, Brazilia, Finlanda, Japonia, Australia, Marea Britanie, Belgia, SUA şi multe alte ţări. Chiar dacă şi în Focşani sunt caţiva fotografi foarte talentaţi, aceştia nu au un club unde să activeze, promovandu-şi imaginile mai mult pe reţelele de socializare. Aşadar iată o bună ocazie ca pasionaţii de fotografie să se întalnească pentru a admira interesantele ipostaze fotografice ale artistului orădean. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.