Timp Liber

Lepşa se umple mai ales în week-end

Silvia Vrînceanu
26 iul 2012 1702 vizualizări
Ieri, apa raului Putna era neobişnuit de caldă pentru un rau de munte

Autorităţile au amenajat patru secţii de votare în Tulnici,  pentru cei care vor să voteze duminică, pe răcoare, la referendum
Temperaturile caniculare din această vară cresc încasările pensiunilor din munţii Vrancei, iulie şi august fiind sezon de varf pentru satele turistice Lepşa şi Greşu. Tulniciul se umple în week-end cu cei care vor să scape de canicula oraşelor. Cea mai scumpă cazare din zona Lepşa ajunge la 150 de lei pe zi, la o pensiune de 3 margarete, însă majoritatea locaţiilor închiriază camere cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei. O masă la un restaurant local ajunge la 20 -30 de lei de persoană, dar o alternativă pot fi şi magazinele alimentare din zonă, care vand produse proaspete. Specialitatea zonei este de departe păstrăvul cu mămăligă şi usturoi, la 25 de lei porţia, însă în zonă funcţionează chiar şi o pizzerie, administrată de un cetăţean italian. Autorităţile locale au amenajat patru secţii de votare în comuna Tulnici,  pentru cei care vor să voteze duminică la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Cei care vor să petreacă două zile la munte ar face bine să-şi rezerve o cameră dinainte, întucat majoritatea pensiunilor sunt pline încă de vineri. Pentru cei care preferă cortul, există două zone de campare la poalele pădurii. Ieri, apa raului Putna era neobişnuit de caldă pentru raurile de munte, aşa că cei care au început week-endul mai devreme au avut parte şi de scăldat. “Cam de vineri se aglomerează, însă în timpul săptămanii satul este gol. Lumea vrea să scape de căldura din oraşe şi merită să faci 80 de kilometri cu maşina chiar şi pentru un pic de aer de munte. Aici a început sezonul cam după ce s-au terminat examenele şi o să ţină pană în septembrie. În octombrie nu mai vezi pe nimeni pe aici”, ne-a spus administratorul unui restaurnat din Lepşa. În curand, în zonă îşi va inaugura un hotel cu restaurant şi piscină şi fiul fostului primar din Tulnici, Vasile Aguridă. Zilele trecute se lucra de zor la finisaje. (S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.