Timp Liber

Teatru, muzică, sport şi balci în centru de Zilele Focşaniului

Ziarul de Vrancea
5 iul 2012 11260 vizualizări
De vineri pană marţi, Focşaniul se află în sărbătoare, evenimentele programate de autorităţi fiind pentru toate gusturile

Focşănenii care nu au plecat încă în vacanţă sunt invitaţi de astăzi să participe la Zilele municipiului, ocazionate de celebrarea a 150 de ani de la unificarea administrativă a oraşului Focşani. Printre manifestările care ţin capul de afiş anul acesta se află Festivalul Coral Internaţional “Pastorala”, ajuns la a VII-a ediţie. Festivalul reuneşte la Focşani corurile  Asociaţiei Centrului Cultural „Pondiacos Kallitheas – Sykeon“ din Grecia, Corala „Camerata“ Brăila, Corul Tradiţional „Armonia“ din Brăila şi Corul de Cameră „Preludiu“ din Bucureşti. În această dimineaţă formaţiile corale invitate vor susţine un concert extraordinar la Mausoleul Eroilor din Sud unde se va canta şi o piesă în premieră. „Este o melodie a compozitorului Constantin Arvinte, scrisă special pentru a evoca eroii neamului”, ne-a declarat dirijorul Corului Pastorala Dumitru Săndulachi. Festivalul Coral Internaţional „Pastorala” va fi deschis la ora 16,30 la Ateneul Popular, unde fiecare formaţie va susţine un concert de 40 de minute. Sambătă invitaţii vor merge la Iaşi unde, la Biserica „Trei Ierarhi“ şi la Catedrala Mitropolitană, vor canta muzică bizantină. „Se perpetuează şi în acestă parte a ţării ideea muzicii corale. Regretăm că nu putem aduce mai multe coruri în acest an, din motive financiare, dar pentru anul viitor intenţionăm să aducem în Vrancea mai multe formaţii din Ardeal care să concerteze la mormantul „Eroului Necunoscut” de la Mărăşeşti. Ei au extraordinar de dezvoltat acest spirit al patriotismului şi îşi doresc mult să vină la Mărăşeşti”, a mai declarat Dumitru Săndulachi.
 
Moliere, în premieră la Teatrul Municipal

Un alt moment extrem de aşteptat de iubitorii de teatru este premiera din această seară de la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, unde, începand cu ora 19,00, se joacă piesa „Bolnavul închipuit”, de Moliere. Directorul Teatrului, Sorin Francu, ne-a dezvăluit că pentru pregătirea acestei piese actorii focşăneni s-au pregătit de la începutul anului. „Repetiţiile în sine au însemnat 4-5 săptămani, dar la acest proiect lucrăm de la începutul anului. Sperăm să facem un spectacol pentru toată lumea. Textul lui Moliere este un pretex pentru joaca noastră”, ne-a declarat Sorin Francu.
Marţi, 10 iulie, în ultima zi dedicată sărbătoririi oraşului de pe Milcov, actorii Teatrului Municipal vor pune în scenă “Hamlet” de W. Shakespeare, un spectacol pentru care repetiţiile au durat 3 luni.

Simpozion despre istoria oraşului Unirii

Tot în cadrul Zilelor Municipiului, focşănenii interesaţi de istoria oraşului pot participa astăzi la ora 11.30 la Simpozionul “Ion Mincu – 100 de ani”, ce va avea loc la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia”, iar maine la ora 10,00 la Simpozion Naţional „Focşani – Oraşul Unirii”, urmat de lansarea cărţii “Mănăstirea Sf. Ioan” şi albumul  “150 de ani de la Unificarea administrativă a oraşului Focşani”, organizate de Muzeul Vrancei şi Primăria Focşani. Sărbătoarea de pe Milcov mai cuprinde activităţi sportive dedicate atat celor mici cat şi adulţilor, dar şi o serie de concursuri destinate celor mai mici locuitori. Sărbătoarea din centrul Focşaniului le va crea stres şoferilor avand în vedere că circulaţia va rămane închisă pană luni dimineaţă pe b-dul Unirii, între intersecţia cu strada Ştefan cel Mare şi intersecţia cu strada Unirea Principatelor, strada Maior Gh. Pastia şi strada Mihail Kogălniceanu. Aici autorităţile au rezervat zona de distracţie pentru popor, unde de ieri au început să fie instalate tiribombele şi chioşcurile comercianţilor. În centrul oraşului vor avea loc şi concerte folclorice susţinute de Ansamblul “Ţara Vrancei”, un concert muzică de promenadă cu Fanfara militară, o expoziţie de flori, dar şi un targ al meşterilor populari.  (M. VLĂDESCU)

Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro gasiţi programul complet al evenimentelor dedicate Zilelor municipiului Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
korea de nord, acum 4283 zile, 7 ore, 46 minute, 14 secunde
Ce bine imi pare ca n-au iesit jigodiile de portocalii imputiti la noi in Focsani!Niste nazisti imputiti, dupa astia ar trebui, de la munca, sa nu stam mai mult de juma' de ora afara si sa citeste integral
IONEL, acum 4283 zile, 9 ore, 49 minute, 36 secunde
DA , FOCSANIUL AR CASTIGA MAI MULT DE UN LEU , DAR FARA ACEST ASA-ZIS festival . BANII RISIPITI PE ACEST ..... PUTEAU FI CHELTUITI PE CEVA INTR-ADEVAR FOLOSITOR ORASULUI . DAR TE PUI CU ... ,, TIGANU citeste integral
Vasile, acum 4283 zile, 12 ore, 36 minute, 18 secunde
Artificii, se vor da??Sa se spuna dinainte cand, si la ce ora.
danb, acum 4283 zile, 16 ore, 58 minute, 8 secunde
Apropo, oare Focsaniul castiga vreun leu din spectacolele astea sau tot pe minus suntem ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.