Timp Liber

Săptămana viitoare încep Zilele Focşaniului

Silvia Vrînceanu
28 iun 2012 4405 vizualizări
În perioada 6-10 iulie, oraşul Focşani intră în sărbătoare. În acest an se împlinesc 150 de ani de la unirea Focşanilor Munteni cu Focşanii Moldoveni, iar autorităţile anunţă evenimente dedicate tuturor varstelor: piese de teatru, simpozioane, acţiuni sportive, concursuri de dans, spectacole folclorice şi de divertisment, muzică de promenadă.

Primăria a alocat suma de 1,6 miliarde lei vechi de la bugetul local pentru sărbătorirea zilelor oraşului. În cadrul evenimentului se va organiza în colaborare cu Muzeul Vrancei şi un simpozion despre Oraşul Unirii, la care sunt invitaţi din Italia, Franţa şi Basarabia, se vor lansa două cărţi, „Mănăstirea Sfantul Ioan” şi „Focşanii la 150 de ani”, se va face un concurs între licee “Focşani – 150” şi un festival internaţional de dans modern, “Ritm 2012”, ediţia XIII”. De asemenea, de Zilele Focşaniului se va organiza şi Festivalul Coral Internaţional “Pastorala”, ediţia VI-a, expoziţia „Simfonia florilor”, ediţia a VI-a, dar vor avea loc şi manifestări sportive cu premii. Cele mai costisitoare investiţii vor fi cele de tipărire a cărţilor. Municipalitatea va plăti nu mai puţin de 100 de lei pentru un exemplar din albumul “Focşanii la 150 de ani”, în total 50.000 lei (500 milioane lei vechi) pentru 500 de exemplare care vor fi oferite invitaţilor. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
raul, acum 4316 zile, 20 ore, 1 minut, 15 secunde
Foarte bine spus, Titi dar ei nu fac baie la lighean ci ei isi urmaresc interesul. Conteaza pararea altuia sau a lor? Sa le fie RUSINE!!
Titi, acum 4317 zile, 3 ore, 8 minute, 52 secunde
Mai bine dadea drumul la apa calda pentru o saptamana...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.