Timp Liber

Expoziţie inedită! Poze cu Focşaniul vechi la Direcţia pentru Cultură

Sorin Tudose
7 iun 2012 9238 vizualizări
Acţiunea are loc pentru a celebra 150 de ani de la unirea Focşanilor Munteni cu Focşanii Moldovei

Direcţia pentru Cultură Vrancea, în parteneriat cu www.focsaniulvechi.ro, organizează începand de marţi, 12 iunie, o expoziţie de fotografii cu Focşaniul ultimului secol. Prilejul este unul mai mult decat special avand în vedere că pe 10 iulie se împlinesc 150 de ani de cand Focşanii Moldovei s-au unit cu Focşanii Munteni. Cele 60 de imagini selectate prezintă mai toate edificiile importante pe care le-a avut Focşaniul, aşa cum sunt Banca “Economia”, Banca “Focşani”, Biserica Domneasca, Palatul Administrativ înainte de a fi modificat, hala veche etc. De asemenea, mai multe imagini prezintă Strada Mare a Unirii aşa cum era ea de-a lungul timpului, în vreme ce alte imagini surprind diverse evenimente, de la funeraliile lui Pastia şi parastasul lui Ştefan Longinescu, la cutremurele din 40 şi 77. Nu lipsesc vederile generale ale Focşaniului de dinainte de blocuri, dar şi fotografii de familie cu vechi focşăneni în instantanee inedite. Imaginile se găsesc în holul principal al instituţiei, iar intrarea este gratuită. Aşadar, cei care vor să vadă cum era Focşaniul de dinaintea blocurilor sau dimpotrivă, cei care vor să revadă oraşul tinereţii lor sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei pentru Cultură din Strada Nicoale Titulescu Nr. 1. Expoziţia organizată la iniţiativa lui Florin Micu Iliescu, directorul instituţiei este de departe cea mai bogată în imagini inedite din cate s-au făcut pană în prezent. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4332 zile, 22 ore, 43 minute, 51 secunde
Bucurie! Felicitari Domnul Profesor - director Florin Micu, confirma in continuare dragostea sa pentru cultura, si in mod special pentru cultura vranceana. De data aceasta s-a aplecat asupra citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.