Timp Liber

Orchestra de Cameră Unirea concertează la Muzeul Vrancei

Sorin Tudose
18 mai 2012 1141 vizualizări
Muzeul de Istorie din Focşani poate fi vizitat gratuit în cadrul evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”

Sambăta aceasta, cand se va celebra Noaptea Muzeelor, Orchestra de Cameră Unirea din Focşani va concerta la Muzeul Vrancei. Acest eveniment de succes dedicat tuturor muzeelor din ţară este iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie, fiind patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc în fiecare an pe 18 mai. Aşadar, Muzeul Vrancei de pe Bulevardul Gării Nr. 5 îşi aşteaptă vizitatorii cu atat mai mult cu cat, Orchestra de Camera UNIREA va susţine în sala mare a clădirii muzeului un concert de muzică clasică, concert dirijat de către Vincent Gruger. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate aparţinand compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart şi Bela Bartok. Concertul va avea loc sambătă, la ora 21.30. Cu puţin timp înainte, de la ora 20.00, va avea loc un recital cameral susţinut de Flauti.Due (Augustin Creznaru şi Liviu Topală). Secţia Muzeului de Istorie este singura deschisă din oraş, potrivit reprezentanţilor instituţiei şi va rămane deschisă toată noaptea, intrarea fiind gratuită. De asemenea, vizitatorii vor putea admira şi o expoziţiei inedită de origami, pregătită atent de cei de la Muzeu. (S. TUDOSE)

Intrare liberă la Muzeul Naţional Filatelic

Dacă ajungeţi weekend-ul acesta în Bucureşti nu rataţi expoziţia filatelică pregătită de Muzeul Naţional Filatelic. Poşta Romană informează cetăţenii că sambătă, 19 mai, Muzeul Filatelic va fi deschis, între orele 18:00 şi 02:00, în cadrul Celei de 8-a Ediţii a evenimentului „Noaptea Albă a Muzeelor”. Cu această ocazie, muzeul pune la dispoziţia vizitatorilor o parte a celor peste 11 milioane de timbre, unele unicate mondiale. De asemenea, se vor putea admira diferite obiecte poştale folosite de-a lungul anilor, precum o trăsură de poştă. Muzeul Naţional Filatelic funcţionează în cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României, în Calea Victoriei nr. 12. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.