Timp Liber

Tudor Gheorghe şi Alexandru Tomescu- spectacole la Focşani

Silvia Vrînceanu
19 apr 2012 1279 vizualizări
Tudor Gheorghe vine cu orchestra din Chişinău, iar violonistul Alexandru Tomescu ne va încînta cu muzică clasică şi pantomimă

Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” va găzdui două evenimente muzicale care vor atrage cu siguranţă mulţi vrînceni amatori de muzică bună. Pe 17 mai, de la ora 19.00, Tudor Gheorghe şi orchestra Arkadia din Chişinău vor susţine spectacolul "Vremea nemîniei", o reeditare a unui turneu care a avut mare succes la public. Tudor Gheorghe a fost inspirat pentru acest spectacol de minunatele creaţii semnate de regretatul poet basarabean Grigore Vieru, cu care a fost bun prieten. Evenimentul va fi reeditat în colaborare cu ochestra Arkadia, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu. Un bilet costă 75 lei. Artistul a mai încîntat publicul focşănean în urmă cu o săptămînă cu spectacolul “Rapsod şi lăutar”, un eseu despre evoluţia muzicii romaneşti din ultimele secole.

Muzică clasică, teatru non verbal şi vioară Stradivarius

Pe 23 mai, de la ora 19.00, la Focşani vine şi cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, însoţit de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru. Cei trei artişti vor apărea în faţa publicului focşănean într-o inedită combinaţie de muzică clasică şi teatru non verbal. Spectacolul este intitulat "Stradivarius. Obsesii". Un bilet costă 50 lei, după cum ne-au informat partenerii de la Casa de Cultură. În vîrstă de 35 de ani, violonistul Alexandru Tomescu este cel care cîntă la preţioasa vioară Stradivarius Elder-Voicu, oferită de Ministerul Culturii graţie performanţelor sale. Cunoscutul violonist porneşte într-un Turneu Naţional Stradivarius, între 7 şi 29 mai, pentru care a iniţiat o campanie de promovare inedită, prin filmuleţe în mai multe episoade, postate pe canalul Youtube. Într-unul din episoade artistul povesteşte minunat despre interesanta istorie a viorii. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.