Timp Liber

Magda Catone, impresionata de actorii liceeni focsaneni

Iulia Crețu
2 iun 2006 1743 vizualizări
Actrita i-a urmarit ieri pe liceenii actori, iar azi va da verdictul.

Prestatiile de pe scena Casei de Cultura "Leopoldina Balanuta" a tinerilor actori inscrisi la editia a XXIV-a a STEV 2006 au fost analizate ieri de celebra actrita a Teatrului National Bucuresti, Magda Catone. Aceasta a notat jocul cu masca si fara masca a adolescentilor alaturi de ceilalti membrii ai juriului, criticul teatral Marinela Tepus si actorul Teatrului Municipal Focsani, Sorin Rusu. Cele patru spectacole organizate de tineri au facut sala plina si au smuls ropote de aplauze si zimbete. Galele Teatrale au reusit sa atraga catre sala de spectacole sute de liceeni, acestia preferind sa se plimbe pe "Bulevardul impacarii" cu sportivii, sa asculte "Flecarelile femeilor" spuse de cei de la Pedagogic, sa dezlege "Jocul dragostei si al impacarii" propus de Grupul Scolar de Industrie Usoara sau sa aprecieze "Desteptarea primaverii" auniristilor. Pasiunea pentru genul dramatic a fost parca si mai mare ieri, cind in juriu a stat si Magda Catone, aceasta fiind placut surprinsa de evolutia tinerilor focsaneni. Actrita a declarat ca STEV se inscrie in seria de festivaluri dedicate tinerilor care promoveaza teatrul in rindul adolescentilor si le ofera acestora o oportunitate de a deveni actori cu acte in regula. "Am parerea ca STEV este un festival serios. Este pentru prima data cind particip, dar felul in care se desfasoara dovedeste ca este un lucru minunat. Apreciez implicarea directorului Aurel Oborocea care a reusit sa hraneasca interesul tinerilor pentru acest festival de-a lungul anilor. Vad mult suflet in piese, nimic nu se poate face fara implicare. Copiii sint frumosi, iti este drag sa te uiti la ei. Festivalul a devenit o pepiniera si ofera tinerilor oportunitatea de a face teatru, pentru ca este o preocupare sanatoasa. Am vazut vreo doi-trei liceeni din «Flecareli» care nu vor ajunge patroni, ci se vor indrepta spre actorie. Tinarul actor focsanean Adrian Radulescu a fost si el la STEF in 1993", ne-a declarat Magda Catone. Astazi, de la orele 10.00, vine rindul elevilor adjudeni sa o convinga pe Magda Catone in piesa "Regele si cadavrul", o adaptere dupa Vlad Zografi. Actrita va fi cea care va inmina trofeul pentru cea mai buna piesa azi. Timp de doi ani, cupa a stat in vitrina uniristilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.