Timp Liber

Liber pentru doamne de ziua lor

Iulia Crețu
8 mar 2012 1263 vizualizări
u dacă ieri multe doamne şi domnişoare au avut o zi mai lejeră la serviciu,cum vine week-endul se anunţă o sumedenie de petreceri


Majoritatea doamnelor şi domnişoarelor din instituţiile publice din Vrancea au avut zi liberă ieri de la serviciu. Şefii au decis să le ofere un alt fel de mărţişor pentru Ziua Femeii pentru reprezentantele sexului frumos. Ele au fost anunţate de miercuri că se pot bucura de o zi liberă de 8 martie sau au venit ieri numai pentru cîteva ore, pentru a strînge de la colegii domni flori, daruri dulci sau alte cadouri de primăvară. Asta s-a întîmplat cu doamnele din Poliţie, Jandarmerie, Poştă sau de la ENET SA, societatea de termoficare a Focşaniului. În alte cazuri, doamnele au fost invitate la restaurant de şefi şi colegi, multe localuri din Focşani fiind pline la orele prînzului pentru a celebra 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii. O parte din consumaţie a fost achitată de Sindicat. Nu la fel de norocoase au fost doamnele angajate în instituţii unde sînt majoritare şi au funcţii de decizie şi execuţie. În aceste cazuri, 8 martie a fost compensat cu flori şi atenţii de la copii şi părinţi în cazul doamnelor de la creşe, grădiniţe şi şcoli. Nu s-au bucurat de zi liberă vînzătoarele de flori de pe trotuare sau florării, care însă au făcut ieri încasări record. În faţa standurilor şi a vazelor cu flori de toate felurile, romaneşti sau olandeze, încasările au crescut exponenţial. De altfel, această primă parte a lunii martie a fost cea mai productivă pentru florărese. Cum de astăzi începe week-endul, în ciuda postului, se anunţă seri explozive în restaurante, cafenele şi cluburi. Mai toate restaurantele din Focşani organizează seri festive pentru doamne atît vineri cît şi sîmbătă, preţul meniului fiind cuprins între 100 pi 200 de lei de persoană, în funcţie de surprizele pregătite. De altfel, luna martie, a adus şi o dezgheţare a vînzărilor din magazine, în special la cosmetice, bijuterii şi îmbrăcăminte. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.