Timp Liber

Info-Mărţişor

Ziarul de Vrancea
6 mar 2012 1363 vizualizări
Joi se lansează ”Imnul oraşului Odobeşti”

Casa de Cultura “Constantin C. Giurescu” din Odobeşti organizează în colaborare cu Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” şi Clubul Copiilor, joi, 8 Martie, la sala de cinema a Bibliotecii un spectacol muzical-artistic dedicat Zilei Femeii. În cadrul spectacolului elevii vor susţine recitaluri, dansuri şi vor fi prezentate personaje feminine din istorie şi literatură. Totodată, va fi lansat „Imnul oraşului Odobeşti” şi prezentat un CD cu melodii interpretate de elevi din localitate, melodii compuse de Stelian Ene, pe versuri de Sergiu Strătulă. Evenimentul va începe la orele 14:00. Elevii sînt coordonati de profesorii Voichiţa Tarciniu şi Livia Oprea şi consultantul artistic Stelian Ene, care asigur şi regia spectacolului. (S. T.)


Vers şi feminitate la bibliotecă


Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează sub titlul „Feminitate şi vers” o manifestare care va reuni doamne şi domni, colaboratori şi scriitori vrînceni. Expoziţia cu acelaşi nume cuprinde costume de epocă şi accesorii ale feminităţii puse la dispoziţie de Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”. Sînt expuse cărţi din scrierile poetelor vrîncene şi din lirica dedicată femeilor. În acelaşi cadru va fi prezentată colecţia de păpuşi Daria, realizate manual de poeta Marcela Blaga, alături de picturile în ulei ale acesteia. Invitatele de onoare, doamnele condeiului vrîncean, vor exprima prin vers sau liber motivele care le-au făcut ca, de-a lungul timpului, să-şi păstreze sensibilitatea şi creativitatea. Aşadar, cei interesaţi pot veni astăzi, 7 martie, ora 16.30, la sediul sediul central al bibliotecii la acest moment dedicat femeii. (S. T.)


Seniorii petrec de 8 Martie


Membrii Clubului seniorilor de pe lîngă Filiala de Cruce Roşie Vrancea vor participa la un program special organizat în cinstea lor de 8 martie la sediul Galeriilor de Artă. Un grup de elevi de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” va interpreta mai multe melodii la chitară. De asemenea, Asociaţia de Rezervişti Vrancea va pregăti un moment artistic, în vreme ce artiştii de la Teatrul Municipal vor pregăti un recital de poezie şi muzică. Petrecerea va începe joi, la ora 16.00. (S. T.)


Mărţişoare şi felicitări create de copiii de la Centrul „Dănuţ”


Copiii din cadrul Atelierului de creaţie a Centrului de zi,,Dănuţ „ de la Parohia ,,Sf. Gheorghe” Pituluşa-Broşteni, au confecţionat din diferite materiale mărţişoare şi felicitări. O parte  din aceste mici „opere de artă”  au devenit daruri pentru mame, bunici şi pentru toate enoriaşele care au fost la Biserică din sat. O altă parte din lucrările realizate la Centrul de zi „Dănuţ” sînt expuse la Casa Corpului Didactic şi Casa de Cultură din Focşani. Prin aceste expoziţii intitulate,”Emoţii de primăvară”, beneficiarii şi cadrele didactice vor să adreseze un mesaj de mulţumire, preţuire şi recunoştinţă tuturor colaboratorilor. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.