Timp Liber

Advertorial -Fenomenul Medjugorje

Ziarul de Vrancea
20 feb 2012 3664 vizualizări
Totul a început în inima Herţegovinei, în fosta Iugoslavie, într-un sat croat de o mie de suflete cuibărit la baza a două coline, Krizevac şi Podbrdo, de unde şi numele de Medjugorje care înseamnă „intre munţi”.

O populaţie excesiv ţărănească reuşea, de bine, de rău să supraveţuiască din munca dură a cultivării tutunului şi a viţei de vie. Situaţia politică era apăsătoare, căci miliţia comunistă era omniprezentă. Parohia franciscană era condusă de un preot înflăcărat, părintele Jozo Zovko. La 24 iunie 1980, de sărbătoarea sfântului Ioan Botezătorul, a avut loc evenimentul care avea să tulbure viaţa satului: câteva adolescente au văzut o siluetă feminină luminoasă pe cărarea ce înconjoară colina Podbrdo. Doamna ţinea un copil în braţe. La 25 iunie, când s-a constituit grupul definitiv de vizionari, Ea a revenit şi şi-a dezvăluit identitatea: „Sunt Preafericita Fecioară Maria”. Cei şase vizionari erau Marija Pavlovic, Vicka Ivankovic, Mirjana Dragicevic, Ivanka Ivankovic, Ivan Dragicevic şi Jakov Colo.

Foarte repede, după începutul evenimentelor, părintele Jozo a crezut în aparitiile Preacuratei, căci a vazut-o el însuşi într-o zi în biserică.
Ca şi la Lourdes şi la Fatima, Maica Domnului continuă aici la Medjugorje să transmită mesajele sale îndemnând la post, rugaciune şi convertire. Ceea ce realizează Dumnezeu la Medjugorje este unic în istorie pentru că el permite Maicii sale să râmânâ cu noi nu în doar câteva apariţii ci ani intregi în care    să-şi arate direct rolul ei de mamă.
De ce apare Sfânta Fecioară Maria de atâta timp la Medjugorje? Iată răspunsul Maicii sfinte în unul din mesajele sale: „Voi ştiţi dragi copiii că eu am rămas atât de mult din cauza voastră pentru a vă învăţa să mergeţi pe drumul sfinţeniei. Doresc să dau mesaje ca niciodată de la începutul lumii.” Ce este Medjugorje? Este o şcoală a iubirii a Sfintei Fecioare Maria. Fiecare este ales pentru a participa la marele ei plan de salvare a omenirii. Pentru planul de salvare, Maica Domnului ne cere să ne rugăm neîncetat. Mama noastră cerească ne cere să ne rugăm mult, îndeosebi cu inima pentru că lumea modernă a pierdut gustul rugăciunii. Aparițiile Sfintei Fecioare Maria au loc și astăzi.

 



Fenomenul Medjugorje


Medjugorje este o localitate situată în partea vestică a Bosniei Herţegovinei, la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, către graniţa cu Croaţia. Din punct de vedere administrativ aparţine de districtul Čitluk, acesta cuprinzând şi alte patru localităţi. Numele „Međugorje” înseamnă „între munţi” şi desemnează aşezarea geografică a localităţii.
Medjugorje a devenit o localitate cunoscută în întreaga lume, datorita a şase tineri (acum adulţi), care susţin ca din 24 iunie 1981 o văd pe Fecioara Maria, care le încredinţează diferite mesaje pentru parohie şi pentru întreaga lume. Mesajele Fecioarei Maria sunt mesaje de pace, iubire, credinţă convertire, rugăciune şi post. Suntem cu toţii chemaţi să-i răspundem Mamei noastre care vrea să ne întoarcem la Dumnezeu : “ Am venit să spun lumii că Dumnezeu există. El este plenitudinea vieţii, iar pentru a avea parte de această plenitudine, trebuie să vă întoarceţi la Dumnezeu!”
În primele luni de apariţii, copiii-vizionari au fost supuşi la repetate interogatorii de către poliţie şi la diferite teste medicale, fizice şi psihice de către nenumărate comisii medicale naţionale si internaţionale. În 1991, Medugorje este acceptat oficial ca loc de rugăciune, iar la 21 august 1996, dr. Navarro Valls, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, precizează poziţia Romei: “toţi pot merge la Medugorje dacă vor si preoţii pot să îi însoţească”.
Medjugorje este un loc de pelerinaj, vizitat anual de sute de mii de pelerini, de toate confesiunile, preoţi, episcopi ori doar curioşi şi sceptici. Ei vin la Medjugorje, din întreaga lume pentru a experimenta pacea şi bucuria acestui tărâm binecuvântat şi pentru a fi martorii harului lui Dumnezeu (convertiri, vindecări miraculoase, vocaţii pentru viaţa consacrată).



Plecare din ROMAN şi BRAŞOV în perioadele:
* 23 martie – 30 martie;
* 20 iunie – 27 iunie;
* 29 iulie – 6 august;
* 7 septembrie – 14 septembrie;
* 27 octombrie – 4 noiembrie.
PREŢ: 200 Euro/per/8 zile (Preţul include cazarea, transportul şi micul dejun)
Rezervările se fac cu o lună înainte de plecare.


Pentru detalii și înscrieri, vă puteți adresa Parohiei Romano-Catolice „Fericitul Ieremia Valahul” din Roman. Persoană de contact Eusebiu Ghercă : Telefon: 0722330677


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.