Timp Liber

Turiştii au venit în Vrancea de Crăciun cu 30% mai mulţi ca în 2010

Mihaela Beșleagă
16 feb 2012 2040 vizualizări
Străinii rămîn o raritate la noi în judeţ

Turismul vrîncean dă semne de reabilitare, sau cel puţin acest lucru o arată datele statistice privind numărul de turişti care au poposit în Vrancea de Crăciun şi Revelion. În luna decembrie 2011, comparativ cu decembrie 2010, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 28,49%, la fel ca şi înnoptările, care au crescut cu 5,13%. Conform unui comunicat transmis de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Vrancea, sosirile înregistrate în hoteluri şi pensiuni în luna decembrie 2011 au însumat 3676, în creştere cu 17,86% faţă de cele din luna noiembrie 2011. Şi înnoptările au fost mai multe în decembrie decît în noiembrie,  cu 3,58%. “Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2011 a fost de 11,4% pe total structuri de cazare turistică, avînd aceeaşi valoare ca cel din luna noiembrie 2011”, transmit reprezentanţii DJS. Cei mai mulţi turişti sînt romani, 96,6% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au fost o raritate, doar 3,4% din numărul de sosiri. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.