Timp Liber

Vacanţe exotice în 2012: în croazieră, la golf sau într-o vilă din Franţa

Mihaela Beșleagă
26 ian 2012 1212 vizualizări
Dacă vreţi să vă relaxaţi sau să vă distraţi în vacanţă într-un mod „altfel” decît cel tradiţional, puteţi să mergeţi în Franţa, în vilele pitoreşti, sau la Disneyland Paris u un sejur pe un vas de croazieră sau o vacanţă la golf sînt alte opţiuni pentru concediu demne de luat în calcul

La început de an, fiecare dintre noi ne programăm vacanţa. Vrem să fie cît mai relaxantă, sau, din contră, cît mai aventuroasă, într-un cuvînt de neuitat. Pentru acest sfîrşit de săptămînă vă propunem cîteva idei de vacanţă „altfel”, un pic diferite de cele tradiţionale, la munte sau la mare, puse la dispoziţie de agenţia de turism Agetur din Focşani. Chiar dacă sînt mai costisitoare, dacă dispuneţi de resursele materiale necesare, merită să faceţi o schimbare de peisaj. Astfel, pentru acest an vă puteţi programa o vacanţă într-o vilă din Franţa. În regiunea Aquitaine găsiţi cazare în vile de 1-8 persoane (105 mp) şi de 1-10 persoane (120 mp), cu piscină privată. Din 31 martie pînă pe 7 aprilie, la una din vile cu piscină tariful este de 560 euro pe săptămîna, respectiv 10 euro de persoană pe zi. În regiunea Provence vă puteţi caza în vile pentru pînă la 4, 6, 8, 10 sau 12 persoane. Preţul  este de 350 euro pe săptămînă (6,25 euro/persoană/zi), în perioada 24- 31 martie, într-o vilă de opt  persoane. O altă propunere este parcul de distracţii Disneyland Paris, unde puteţi merge împreună cu copiii. Biletele de intrare în ambele parcuri sînt la tarif preferenţial, împreună cu cazarea. Preţurile biletelor de intrare sînt cuprinse între 52 euro pentru copii, o zi cu intrare în două parcuri şi 59 euro pentru adulţi şi 159 euro pentru copii (5 zile) şi 189 euro pentru adulţi.


Turism medical


Şi turismul medical reprezintă o modalitate de a petrece concediul într-un mediu relaxant, propice recuperării, beneficiind de asistenţa unor specialişti de talie internaţională. Ofertele includ pe lîngă serviciile de cazare şi pachete de întreţinere, cure profilactice, fiind valabile pentru străinătate. Astfel, la Montegrotto Terme, o staţiune la 45 de km de Veneţia, la un hotel de patru stele, 7 nopţi de cazare cu demipensiune inclusă, în cameră dublă, plus o consultaţie medicală şi cinci proceduri la recomandarea doctorului (tratamente corporale cu fango, masaje, băi cu ozon, gimnastică în apă, inhalare aerosoli) costă circa 500 euro/persoană. 


De la 300 euro la 500 de euro pentru o croazieră


O vacanţă cu adevărat „altfel” este la… golf. Ofertele agenţiilor de turism  se adresează nu doar practicanţilor acestui sport, ci şi celor care îndrăgesc vastele areale de verdeaţă. Astfel, la un hotel de cinci stele din Grecia, între 1-8 iulie, pentru 7 nopţi de cazare într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus, veţi plăti 444 euro/persoană/sejur. Dacă vă rezervaţi vacanţa pînă pe 31 martie, puteţi beneficia şi de o reducere de 20% prin reduceri timpurii. O altă propunere de vacanţă demnă de luat în calcul este o croazieră. Pentru cinci zile pe un vas de croazieră de la Barcelona, la sfîrşitul lunii aprilie, veţi plăti 289 euro de persoană, în cabină interioară, în acest preţ fiind incluse: taxe portuare, hamal, acces la facilităţile de la bordul vasului, pensiune completă , cafea, ceai şi apă. Pentru opt zile într-un vas de croazieră similar, tariful este de 450 euro/persoană. Ceva mai mult veţi plăti pentru o croazieră din Italia pînă la Amsterdam, timp de nouă zile, în luna mai, care costă 519 euro de persoană. Dacă mulţi dintre noi nu îşi permit să meargă într-o astfel de vacanţă de neuitat, măcar putem să visăm la ea! (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.