Timp Liber

Vacanţe pentru toate vîrstele, pe litoralul bulgăresc sau la Disneyland

Mihaela Beșleagă
12 ian 2012 1601 vizualizări
în această perioadă se practică reduceri pentru rezervări la vacanţe, atît pentru tineri, familii, cît şi pentru pensionari u pentru un sejur pe litoralul bulgăresc reducerile sînt şi de 25% u seniorii se pot plimba în Europa cu 300 de euro u şi pentru cei mici, Disneyland este gratuit u tinerii îşi pot programa participarea la un concert în ţară

Pentru că sîntem la început de an, cînd mulţi dintre noi îşi fac planuri pentru vacanţele din acest an sau pur şi simplu, cum să îşi petreacă cît mai plăcut timpul liber din weekend, astăzi vă facem cîteva propuneri pentru concediu sau pentru zilele de relaxare de la sfîrşit de săptămînă, atît pentru tineri, cît şi pentru familii cu copii sau pensionari. Una dintre cele mai atractive destinaţii de vacanţă rămîne şi în acest an pentru vrînceni litoralul bulgăresc, datorită preţurilor convenabile şi serviciilor de calitate. Pentru sezonul de vară 2012 preţurile pentru un sejur sînt mai mult decît convenabile dacă vă faceţi o rezervare din timp, pînă la sfîrşitul lunii ianuarie, cînd reducerile sînt cuprinse între 10% şi 25%, faţă de preţul pachetului turistic din toiul sezonului estival. De exemplu, la un hotel de trei stele, o cameră dublă pe Coasta de Argint vă costă 13 euro de persoană dacă vă programaţi din timp. La un hotel de patru stele bulgăresc de la mare preţurile pleacă de la 12 euro, ajungînd pînă la 46 de euro de persoană, iar la cinci stele vă puteţi caza la vară cu 50 de euro.  
Vacanţă de 300 de euro în Europa pentru vîrstnici
Agenţiile de turism din municipiul Focşani şi-au pus la punct şi programe speciale pentru seniori, vacanţe în Europa pentru lunile martie, aprilie şi mai. Pentru o vacanţă de opt zile în Austria, Cehia, Germania, Croaţia sau Italia, pensionarii vor plăti circa 300 euro de persoană pentru un tur turistic cu autocarul în mai multe oraşe europene, cu cazare în regim de demipensiune în hoteluri de trei sau patru stele. Seniorii pot face şi excursii opţionale, la castele sau în zona lacurilor alpine, dar se pot plimba şi cu gondolele pe canalele din Veneţia. Din păcate, “moda” grupurilor de turişti străini cu părul alb pe care îi vedem la toate obiectivele turistice din Romania nu se va aplica prea curînd şi pentru marea masă a vîrstnicilor romani. Cei mai mulţi dintre ei nu îşi permit asemenea vacanţe, costul unui sejur fiind pensia pe două sau trei luni.  

 
Reduceri de 15% - 25% la Disneyland


Şi pentru cei mici sînt reduceri. Dacă vreţi să faceţi o surpriză copilului şi vă ţin buzunarele, în această perioadă se practică reduceri şi pentru lumea de basm din Disneyland Paris. Astfel, agenţiile de turism din Focşani practică reduceri de 15% - 25% din tariful de cazare şi intrare în parc, prin rezervări timpurii. Tariful proneşte de la 157 euro de persoană pentru un adult cazat o noapte la un hotel de două, trei sau patru stele, în cameră dublă, cu mic dejun. Pachet cuprinde şi un bilet de intrare la cele două parcuri Disney unde îi puteţi întîlni în „carne şi oase” pe Mickey Mouse sau Donald. „Această ofertă este valabilă pentru rezervări în camere standard în hotelurile Disney pînă la 15 februarie pentru intrări în perioada 19 martie-7 noiembrie 2012”, transmit reprezentanţii agenţiei de turism Agetur Focşani. Copiii sub 12 ani călătoresc, stau şi se distrează gratis, mai exact în perioada 1 ianuarie – 28 martie copiii sub 12 ani beneficiază de gratuitate la cazare şi intrare în parc. În afara acestei perioade gratuitatea de cazare şi intrare în parc se acordă copiilor sub 7 ani.


Concerte pe toate gusturile şi buzunarele


Şi tinerii au parte de evenimente pe gustul lor, pentru petrecerea timpului liber. În acest an se organizează în Capitală mai multe concerte în care sînt invitate trupe de renume de la nivel mondial. Surpriza acestui an este, de departe, concertul trupei rock Red Hot Chilli Peppers, o premieră în Romania, care este programat pentru 31 august, pe National Arena din Bucureşti. Biletele se dau ca pîinea caldă şi costă între 130 lei pe gazon şi 495 lei pe locurile V.I.P.. Dintre numele internaţionale cunoscute, în Capitală vor mai concerta Lara Fabian pe 17 martie la Sala Palatului, unde un bilet costă între 100 lei şi 350 lei, Toto Cutugno la Sala Palatului pe 29 februarie (un bilet costă între 120 lei şi 550 lei), trupa rock Nazareth pe 27 ianuarie la Hard Rock Cafe (preţul unui bilet între 90 lei şi 400 lei). Concerte vor susţine în acest an şi artişti romani, precum Horia Brenciu, Holograf, Gabriel Cotabiţă, Direcţia 5 sau Proconsul. (Mihaela BEŞLEAGĂ) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.