Timp Liber

Reduceri de 40% la vacanţele de vară cumpărate în ianuarie

Mihaela Beșleagă
5 ian 2012 2810 vizualizări
Pînă la sfîrşitul lunii ianuarie, reducerile timpurii vă aduc în buzunare economii considerabile pentru vacanţele de vară u cele mai căutate destinaţii din 2012 sînt, la fel ca şi anul trecut, Antalya şi Kusadasi din Turcia, Bulgaria şi Grecia u cele mai ieftine pachete turistice din Grecia pot fi cumpărate în această lună cu 50-60 euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare în luna mai

Au trecut sărbătorile de iarnă şi afluxul de turişti s-a rarefiat, aşa încît hotelierii şi agenţiile de turism încearcă să îşi atragă clienţi şi în extrasezon cu oferte speciale şi preţuri mai mici. Pentru că pînă pe 15 ianuarie este şi vacanţa copiilor, staţiunile de munte sînt încă ocupate în mare parte, iar reducerile nu sînt atît de considerabile, spun agenţii de turism din Focşani. De abia după jumătatea lunii ianuarie reducerile mai mari îşi vor face loc, în cadrul unor programe precum “O săptămînă la munte”, desfăşurat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT). Anul trecut în decembrie, pentru un sejur de cinci nopţi, la hoteluri de la 2 la 4 stele, fără servicii de masă, preţurile erau de 161 lei/sejur, 259 lei/sejur şi 368 lei/sejur. Dacă vă gîndiţi deja la concediul din vară, reducerile sînt considerabile dacă vă decideţi să rezervaţi un pachet turistic în această lună. Pînă la finele lunii ianuarie, reducerile timpurii vă aduc în buzunare şi economii de 40%  pentru vacanţele de vară. Mulţi vrînceni au început să-şi facă deja programări cu jumătate de an în avans pentru concedii la munte şi mai ales la mare, pe litoralul romanesc, dar în special în destinaţii de peste hotare. „Pentru noi luna ianuarie a fost plină. Avem clienţii noştri fideli care au făcut deja rezervări din timp. Mai ales familii cu copii sau bugetari care ştiu exact cînd au concediul. Sînt reduceri importante, chiar de 40% pentru vacanţele de vară, dacă se plăteşte integral pachetul turistic pînă la sfîrşitul lunii ianuarie”, ne-a spus Daniela Gheorghiţă, agent de turism la Agetur, membră ANAT. Clientul însă riscă să piardă reducerea dacă face vreo modificare a datei sejurului în timpul anului, aşa încît trebuie să fiţi decişi cînd vreţi să intraţi în concediu.

Turcia, Bulgaria şi Grecia, în topul preferinţelor vrîncenilor

Cele mai căutate destinaţii din 2012 sînt, la fel ca şi anul trecut, Antalya şi Kusadasi din Turcia, Bulgaria şi Grecia, în special partea insulară. În Grecia, de pildă, cele mai ieftine pachete turistice care pot fi achiziţionate în această lună sînt de 50-60 euro/persoană pentru şapte nopţi de cazare în luna mai. În Antalya reducerile pot ajunge şi la 500 euro pentru un pachet, de la 2.400 euro, la 1.900 euro, totul în funcţie de preţul pachetului turistic. Şi în Bulgaria, în staţiunea de munte Bansko, există oferte inclusiv pentru perioada 7 – 13 ianuarie, cînd încă cei mici au vacanţă de la şcoală. La un hotel de patru stele puteţi plăti în acest interval 300 euro pentru o cameră dublă. Şi vacanţele în Europa sînt mai accesibile la început de an. De pildă, în perioada 15 ianuarie – 15 martie, o vacanţă la Praga, în Cehia, vă costă între 200 euro şi 415 euro de persoană, în funcţie de hotelul ales. Tariful include biletul de avion Bucureşti - Praga – Bucureşti, trei nopţi de cazare cu mic dejun în cameră dublă şi un tur de oraş pe jos cu un ghid vorbitor de limba romană. Ofertele sînt variate, atît în ţară, cît şi în străinătate, aşa încît aveţi de unde să alegeţi o vacanţă relaxantă în acest an. (Mihaela BEŞLEAGĂ)  

Iată cîteva preţuri orientative pentru pachete turistice în această perioadă:


Bulgaria, Bansko – 76 euro/persoană, 2 nopţi cazare, demipensiune, hotel patru stele
Austria, Innsbruck – 200 euro/persoană, 3 nopţi cazare, hotel patru stele
Grecia, Paralia Katerini – 85 euro/persoană, 7 nopţi cazare, hotel trei stele
Turcia, Istanbul – 100 euro/persoană, 3 nopţi cazare, hotel trei stele
Egipt, Hurghada – 454 euro/persoană,  7 nopţi cazare, hotel patru stele
Croaţia, Dubrovnik – 76 euro/persoană, 2 nopţi cazare, hotel treis tele


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.