Timp Liber

VIDEO!!! Pluguşor de Anul Nou la sat, Revelion cu No Mercy în Focşani

Ziarul de Vrancea
28 dec 2011 7814 vizualizări
In Piaţa Unirii se pregăteşte o petrecere de Revelion “preţioasă”, cu invitaţi speciali trupa dance No Mercy, consacrată în anii ’90, dar de care nu prea a mai auzit nimeni de cîţiva ani u şi la Ploscuţeni localnicii vor petrece cu un pahar de şampanie, la lumina focurilor de artificii u pe 1 ianuarie, la Păuneşti are loc Carnavalul măştilor de Anul Nou

Vrîncenii vor petrece în mod diferit noaptea de trecere între ani, după posibilităţi. Dacă cei din zona rurală a judeţului sînt mai aproape de obiceiurile strămoşeşti şi vor merge cu Pluguşorul în noaptea de Anul Nou, la oraş petrecerea de Revelion se face cu fast, pe bani mulţi. La Focşani, în Piaţa Unirii, este pregătită o petrecere pentru care Consiliul Judeţean şi Primăria Focşani au alocat nu mai puţin de 186.000 euro. Programul în seara de 31 decembrie va începe la ora 19.00 cu Ansamblul Folcloric Profesionist “Ţara Vrancei”, urmat de formaţiile Ro-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo şi T-Funky Fresh. Cu jumătate de oră înainte de miezul nopţii va concerta trupa dance No Mercy, cunoscută în anii ’90 cu piesele “Where Do You Go” sau “Kiss You All Over”. La momentul “0” şi în primele minute din anul 2012 va fi un spectacol de artificii, flăcări FX pe scenă şi un spectacol de lasere. După ora 00.00 va concerta trupa latino Pachanga, după care, la ora 1.00 noaptea se încheie programul de Revelion. Spectacolul din Piaţa Unirii va fi prezentat de Octavian Ursulescu. 

Revelionul e frumos şi la ţară

Şi în alte localităţi din judeţ se organizează mici petreceri de Anul Nou, însă cele mai multe abia dacă au montat cîteva luminiţe de sărbătoare pe principalele uliţe. La Ploscuţeni, de pildă, în noaptea de 31 decembrie, de la ora 23.00 va avea loc o scurtă slujbă la biserica din localitate, după care locuitorii sînt invitaţi la un pahar de şampanie şi să asiste la un foc de artificii. “Noi în fiecare an ne găsim cu cetăţenii de Revelion, pentru noi este o tradiţie. După ce ne întîlnim la Biserică, apoi aceştia sînt invitaţi la o prăjitură, la un pahar de şampanie şi va fi şi un foc de artificii”, ne-a spus Ştefan Solomon, primarul comunei Ploscuţeni. În alte localităţi se păstrează încă tradiţia pluguşorului, grupuri de colindători mergînd din casă în casă cu urări de An Nou în clinchet de clopoţei. La Păuneşti, se organizează şi în acest an tradiţionala paradă a măştilor, pe 1 ianuarie, de Sfîntul Vasile, acesta fiind unul dintre obiceiurile strămoşeşti cu cele mai adînci rădăcini în tradiţia vrînceană. “Anul acesta, ca şi anul trecut, vrem să premiem cea mai frumoasă mască şi să încurajăm astfel, prin premiile oferite, tradiţiile în rîndul tinerei generaţii, pentru a le purta pe mai departe”, ne-a declarat şi Aurel Petrilă, primarul din comuna Păuneşti. Indiferent de locul în care vă va prinde noul an, vă urăm încă de pe acum “La mulţi ani!”. (Mihaela BEŞLEAGĂ) 


“No Mercy” – play back de 13.000 de euro

Trupa americană “No Mercy” iubeşte Romania, în special pentru banii pe pe care îi cîştigă aici. Marty Cintron, în vîrstă de 36 de ani, solistul trupei, a venit în Romania de vreo 12 ori pînă acum, potrivit relatărilor din presa centrală. Prima dată în formula completă No Mercy, însă mai nou solistul apare singur, fără ceilalţi doi colegi ai săi, gemeni de origine cubaneză. În 2006, Cintron a susţinut un recital în clubul Bamboo din Bucureşti, alături de Animal X. Presa scrie că Marty Cintron a făcut ultima vizită în Romania în luna iulie, cînd a "cîntat” la Festivalul Callatis. Plămînii lui n-au reuşit live decît două piese, iar mai departe a lasat CD-ul să „cînte” pentru el. Pentru play-back-ul de la Mangalia, el a încasat în jur de 13.000 de euro, potrivit unui articol din presa locală. Solistul trupei a fost invitat chiar să joace într-o telenovelă, în 2007. Dacă tot îi place atît de mult în Romania, Marty Cintron  a învăţat să spună în limba noastră noroc, mulţumesc şi sarmale. (Z. V.)

http://www.youtube.com/watch?vatyANFcnrM8I&obaav2e


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
N.E.CURATU, acum 4495 zile, 5 ore, 10 minute, 4 secunde
Articolul e bun / Dar nu-nteleg de loc / Ce cauta in poza / Basescu si cu Boc...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.