Timp Liber

Revelion la restaurant: ce meniuri se pregătesc şi la ce preţuri

Mihaela Beșleagă
15 dec 2011 24686 vizualizări
Restaurantele scot la „bătaie” în noaptea dintre ani cele mai alese mîncăruri şi băuturi, fie într-un meniu tradiţional, fie într-unul mai sofisticat u atmosfera este întreţinută de formaţii care vor cînta live, dar şi de surprizele pregătite, precum pastramă de antilopă, file de cerb, purceluşi de lapte la proţap, artificii şi tombole u petrecerea vă costă între 170 lei şi 400 lei de persoană u multe restaurante nu mai au locuri disponibile

Noaptea de trecere dintre ani este prilejul pentru una dintre cele mai aşteptate petreceri ale anului. Şi vrîncenii s-au gîndit din timp la momentul în care vor ciocni paharele de şampanie între 2011 şi 2012 şi, în funcţie de posibilităţi, şi-au rezervat locaţia unde vor petrece începutul Anului Nou. Pentru cei care încă mai caută o soluţie salvatoare pentru petrecerea Revelionului şi nu vor să se îndepărteze de casă sau să cheltuie prea mulţi bani, o variantă convenabilă este petrecerea la unul din restaurantele din Focşani care organizează Revelionul. Multe locuri au fost deja rezervate din timp, însă încă se mai găsesc locaţii disponibile. Restaurantele scot la „bătaie” în noaptea dintre ani cele mai alese mîncăruri şi băuturi, fie într-un meniu tradiţional, fie printr-un meniu mai sofisticat. Veselia şi distracţia va fi garantată datorită băuturilor la discreţie oferite de restaurante, atmosfera fiind întreţinută şi de formaţii care vor cînta live pentru petrecăreţi. Unele restaurante au pregătit şi surprize, precum un purceluş de lapte la proţap, dar şi artificii, tombole şi concursuri cu premii. Pentru noaptea de Anul Nou la restaurant trebuie să scoateţi din buzunar între 170 lei şi 400 lei de persoană. În rîndurile de mai jos puteţi citi ofertele de la mai multe restaurante din Focşani care organizează petreceri de Revelion, în care veţi regăsi preţul, cele mai deosebite preparate din meniu, formaţia care va cînta şi locurile disponibile.

Restaurant Number One

Meniu - piftie de curcan cu mămăliguţă, file de păstrăv cu legume, cuib de sărmăluţe, Turnul Babel (vită, pui, porc cu cartofi în coajă şi murături), desert - plăcintă cu răvaşe, fîntînă de ciocolată cu frigărui de fructe; băuturi la discreţie.
Locuri: 40 disponibile
Formaţie:  Alberto Band din Focşani
Preţ: 180 lei/persoană

Restaurant Grand’Or


Meniu - aperitive reci şi calde: piftie de curcan, pastramă de casă, tartine cu salată de icre, andive cu icre de Manciuria; sărmăluţe în cuib de varză cu smîntînă şi mămăliguţă; costiţe de porc, piept de pui cu cartofi la cuptor cu rozmarin, legume sote; purceluş de lapte la proţap; desert - tort de ciocolată, plăcintă cu răvaşe, fructe în ciocolată; băuturi la discreţie, inclusiv şampanie
Locuri:  nu mai sînt locuri disponibile 
Formaţie: Tomis Junior Galaţi
Preţ: 250 lei/persoană

Restaurant David’s

Meniu: aperitiv tărie – peşte spadă fume, cîrnăciori de mistreţ, burschete cu anchois, brînză de capră cu nuci şi miere; aperitiv – parfe quatro formagi, piure de castane şi roşii coapte, foie gras, rulou de căprioară şi  vinegrete de trufe, pastramă de antilopă; gustare caldă - file de somon cu salsa şi rizzotto; fel intermediar – saramură de iepure, fel principal – file de cerb cu sos de rozmarin şi ghimbir; desert – semifredo de zmeură cu portocale şi trufe de ciocolată; băuturi la discreţie, inclusiv şampanie.
Locuri: mai sînt locuri disponibile
Formaţie: DJ Exu şi Cătălina
Alte surprize: artificii şi alte momente speciale
Preţ: 400 lei/persoană

Restaurant Casa Veche

Meniu: gustare de peşte, antreu rece raţă afumată, ruladă din muşchi de vită, somon cu avocado, piept de curcan cu sparanghel şi sos de cocos, muşchi de văcuţă cu ficat de raţă, platou cu brînzeturi, desert – surpriză, băuturi la discreţie, inclusiv şampanie
Locuri: mai sînt 40% disponibile
Formaţie: Ansamblul Folcloric Profesionist „Ţara Vrancei” şi DJ
Alte surprize: colindători, dansatori
Preţ: 250 lei/persoană

Restaurant Oscar


Meniu - antreu cu 14 feluri: choix cu tartar de somon, terină din curcan, salată Boef’Leila’ în cupă de roşie, cîrnaţi englezeşti, crostini umplute cu creveţi şi ouă de prepeliţă, ruladă festivă cu ciuperci şi feta, grisine cu parmezan şi prosciuto, castraveţi umpluţi cu Cremă Franţuzească, ruladă de somon Fumee, specialitate din mozarella şi cireşe confiate; felul II -  medalion de somon imperial, crabi în aluat, sos de creveţi şi lămîi pe cocktail de legume coapte; felul III – file mignonn de viţel la cuptor,  coşuleţe umplute cu ciuperci, sos chilli, sfeclă roşie cu hrean; felul IV - ruladă din ceafă cu castraveţi muraţi, involtini de curcan în crustă de ierburi fine, cartofi duchesse, evantai de murături asortate de casă; desert - cheesecake cu ciocolată, căpşuni şi caramel; băuturi la discreţie, inclusiv şampanie; bufet de fructe exotice.
Locuri: 30% disponibile
Formaţie: muzică asigurată de o formaţie din Galaţi şi un saxofonist
Preţ: 250 lei/persoană

Restaurant Laguna

Meniu: felul I - tartar de somon, mouse de pui, trufe cu brînză albastră şi fistic, creveţi tiger; felul II – Butterfisch şi roşii provence în crustă de parmezan; felul III – Pui Tikka, orez cu parmezan şi zuchinni, sos de ghimbir;  felul IV – file de porc cu sos de gălbiori, ananas din cartof copt, piure de sfeclă roşie; desert – vanilla cheesecake cu sos de fructe de pădure şi coacăze grazurate; băuturi la discreţie, inclusiv şampanie.
Locuri: mai sînt disponibile
Formaţie: muzică live şi invitaţi speciali
Preţ:  300 lei/persoană

Restaurant Solar

Meniu: şuncă de curcan cu măsline, frigărui cu mozarella, tarte cu somon afumat, ruladă din caşcaval, pastramă de piept de pui, salată de crudităţi, prăjitură de curcan, sărmăluţe, friptură din ceafă de porc, cîrnăciori, piept de pui, cartofi ţărăneşti, salată; desert  - îngheţată cu piersici, băuturi la discreţie
Locuri: 30 locuri disponibile
Formaţie: DJ
Alte surprize:  artificii, concurs de dans
Preţ:  170 lei/persoană

Restaurant Zimbru

Meniu tradiţional romanesc: gustare cu tobă, lebăr, şorici, salată boef, sărmăluţe pe pat de varză, friptură mixtă, salată; prăjitură de casă; băuturi la discreţie .
Locuri: 50 disponibile
Formaţie: Romanticii din Focşani
Alte surprize: tombolă, artificii
Preţ:  200 lei/persoană

Restaurant Intim

Meniu: piftie de curcan, ruladă de brînză cu struguri, coşuleţe cu cremă de avocado şi salată marocană, trio de salate cu dressing de oţet balsamic; butterfish cu sos de capere, asortiment de legume şi cartofi nature, sărmăluţe în foi de varză fierte în untură de gîscă, medalion de vită şi escalop de curcan, catifea de foie gras, cartofi la cuptor cu rozmarin şi salată de varză roşie; desert – mouse au chocolate cu sos de mentă; băuturi incluse în meniu – whisky pentru domni şi un cocktail campari orange pentru doamne, open bar – vinul casei şi băuturi răcoritoare.
Formaţie: DJ Caletz
Preţ:  220 lei/persoană

Ghibi Ballroom

Meniu: patru feluri de mîncare, desert, băuturi la discreţie
Locuri: 40 disponibile 
Formaţie: muzică live
Preţ: 300 lei/persoană
În speranţa că v-am oferit cîteva idei inspirate pentru Revelion, vă urăm anticipat „La mulţi ani!” şi o petrecere reuşită! (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
rodica, acum 3016 zile, 3 ore, 44 minute, 36 secunde
lipsesc adrese numere de telefon pentru contact la respectivele locatii
rodica, acum 3016 zile, 3 ore, 47 minute, 12 secunde
lipseste o adresa ,un numar de telefon cum te inscrii ???
, acum 4485 zile, 8 ore, 27 minute, 34 secunde
Anul trecut a fost un fiasco la Intim. Ingramadeala, raţa caramelizata a pus capac. noroc ca am mancat acasa inainte de a pleca.Si muzica mediocra...
gik, acum 4485 zile, 22 ore, 32 minute
asha shi...?cik nu sunt corecte preturile...mai intrebati km pe 27 decembrie....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.