Timp Liber

Cadouri de Crăciun cu Mălăele, Maria Ciobanu şi Orchestra din Sankt Petersburg

Mihaela Beșleagă
8 dec 2011 2968 vizualizări
La Focşani va avea loc un maraton al spectacolelor în apropierea sărbătorilor de iarnă u pe scenele de la Teatru, Ateneu şi Casa de Cultură

Vor concerta pînă la Crăciun Horaţiu Mălăele, Ionuţ Dolănescu şi Maria Ciobanu, dar şi Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg u Orchestra de Cameră „Unirea” va susţine un „Concert de Crăciun” pe 18 decembrie, la Ateneu u şi trupa Provincialii a început un turneu de colinde prin ţară, cu oprire şi în Focşani

Decembrie este luna cadourilor, de aceea focşănenii au parte de multe surprize culturale în apropierea sărbătorilor de iarnă. Teatrul, Ateneul şi Casa de Cultură invită iubitorii de teatru şi de muzică bună la mai multe evenimente de marcă. Pe scenele din municipiu vor concerta în prag de Crăciun nume “grele” ale artei spectacolului şi muzicii, precum Horaţiu Mălăele, Ionuţ Dolănescu şi Maria Ciobanu sau Ada Milea. Au pregătit spectacole pentru focşăneni şi trupa de actori a Teatrului Municipal, Orchestra de Cameră „Unirea”, dar şi trupa Provincialii din Focşani, pentru a ne mai descreţi frunţile şi pentru a ne insufla spiritul sărbătorilor. Primul eveniment teatral are loc chiar astăzi, la Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia”, unde trupa de actori va pune în scenă celebra piesă „Hamlet”, de William Shakespeare. Spectacolul se joacă de la ora 19.00, iar preţul unui bilet este 30 lei. Regia şi scenografia sînt semnate de Andrei şi Andreea Grosu, doi tineri şi talentaţi regizori. În rolurile principale joacă alţi doi tineri actori, colaboratori ai Teatrului Municipal, Bogdan Nechifor în rolul lui Hamlet şi Corina Moisă o va interpreta pe Ofelia. Din distribuţie mai fac parte actorii Teatrului Municipal: Adrian Damian (Claudius), Paula Grosu (Gertrude), Sorin Francu (Polonius), Adrian Rădulescu (Laertes), Mihai Spiridonescu (Rosencrantz şi Guildenstern), George Costin (Duhul), iar acelaşi George Costin şi Valentin Cotigă vor interpreta Groparii şi Actorii. Spectacolul a fost montat în timp record, într-o lună, cu un buget aproape de zero. O parte din decoruri au fost recondiţionate, iar costumele au fost realizate cu stofe obţinute dintr-o sponsorizare.

Horaţiu Mălăele şi Ada Milea cîntă şi ei la Focşani

Un alt eveniment cultural va avea loc luni, 12 decembrie, la Teatrul Municipal, unde, începînd cu ora 19.00, va avea loc recitalul extraordinar al lui Horaţiu Mălăele, intitulat „Sunt un orb”. Recitalul este compus dintr-o pleiadă de poezii, în care marele actor vorbeşte de dragoste animalieră, picturală, de mamă sau de partid prin versurile lui Nichita Stănescu, George Topîrceanu, Emil Brumaru sau Adrian Păunescu. Horaţiu Mălăele a pregătit şi o surpriză pentru spectatori, un CD cu cartea „Colecţia mari actori romani, Horaţiu Mălăele”. Biletele se găsesc la Agenţia Teatrului Municipal. Luna decembrie aduce o surpriză şi pentru iubitorii stilului muzical consacrat de Ada Milea. Aceasta, împreună cu Bobo Burlăcianu de la formaţia Fără Zahăr, va concerta vineri, 16 decembrie, la Times Music Club din Focşani, de la ora 22.00. Recitalul se intitulează „Frînturi de concerte”, iar preţul unui bilet la spectacol este 15 lei.

Concerte de Crăciun cu orchestrele din Focşani şi Sankt Petersburg

Şi trupa Provincialii va fi prezentă pe 17 decembrie la un eveniment muzical la o firmă din Focşani, iar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, băieţii vor concerta la Intim. De altfel, în prima zi de Crăciun Provincialii vor cînta tot în clubul Intim Pub. Astăzi, trupa Provincialii începe colinda prin ţară, prima oprire fiind la Cluj. Pentru iubitorii muzicii clasice, Orchestra de Cameră „Unirea”, condusă de dirijorul Vincent Gruger, a pregătit „Concert de Crăciun”. Recitalul va avea loc duminică, 18 decembrie, de la ora 18.00, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”. Alături de orchestră va interpreta şi soprana Alina Lăduncă - Coban. Concertul este prilejuit de Naşterea Mîntuitorului şi va cuprinde colinde de Crăciun, dar şi lucrări celebre din creaţia romanescă şi universală şi alte surprize muzicale. În pauza concertului se va lansa şi CD-ul „The Best Of ...” al Orchestrei „Unirea”. Biletele s-au pus deja în vînzare la Agenţia de bilete a Ateneului Popular. Preţul unui bilet este 50 lei, iar elevii şi pensionarii vor plăti 30 lei. Peste cîteva zile, şi cei care îndrăgesc muzica populară au parte de o surpriză la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă”, unde va avea loc spectacolul „Dor de tată”, susţinut de iubiţii interpreţi de muzică populară Ionuţ Dolănescu, Maria Ciobanu şi Doiniţa Dolănescu, acompaniaţi de orchestra „Doina Basarabiei”. Evenimentul va avea loc joi, 22 decembrie, de la ora 19.00.
Preţul unui bilet la spectacol este 50 de lei, la achiziţionare oferindu-se şi biografia regretatului artist Ion Dolănescu, intitulată „Ion Dolănescu - o viaţă de cîntec”, precum şi un CD conţinînd piese muzicale în interpretarea lui Ionuţ Dolănescu. Biletele sînt puse în vînzare la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, de luni pînă vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Ultimul spectacol din acest an de la Teatrul Municipal este programat chiar în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, de la ora 19.00. Este vorba despre concertul simfonic “Regalul Crăciun Vienez” al orchestrei Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg.  27 de instrumentişti vă vor încînta cu fragmente muzicale care vă vor aduce mai aproape magia Crăciunului.  (Mihaela BEŞLEAGĂ)

CASETĂ
Tudor Gheorghe ne încîntă în 2012
Un alt iubit interpret, Tudor Gheorghe, va susţine spectacolul „Vremea nemîniei” pe 14 februarie 2012, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, după ce spectacolul, programat iniţial pentru luna noiembrie, a fost amînat. Preţul unui bilet la acest spectacol este 60 lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.