Timp Liber

Vrei o carte care nu e la bibliotecă? Se rezolvă!

Sorin Tudose
1 dec 2011 1451 vizualizări
Serviciul interbibliotecar te scuteşte de banii pe care i-ai da pe drumul pînă la o altă bibliotecă din ţară u cartea dorită se primeşte într-o săptămînă, iar cititorul trebuie să plătească taxele poştale

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” a anunţat zilele trecute că poate veni în sprijinul cititorilor care doresc să citească o carte pe care instituţia nu o are în fondul ei de carte. Mai exact, cititorii pot comanda cartea la biblioteca din oraş, iar reprezentanţii acesteia o vor comanda la rîndul lor la o altă bibliotecă din ţară. „Utilizatorii Bibliotecii Judeţene pot solicita, în baza unei cereri de împrumut interbibliotecar, cărţi care nu se regăsesc în colecţiile bibliotecii. Durata medie de primire a cărţilor este o săptămînă. Utilizatorul suportă taxele poştale, şi după caz, alte condiţii impuse de biblioteca sursă (de ex. termene de restituire, tarife modice pentru cărţile care fac parte din depozitul legal al bibliotecii furnizoare). Cărţile vor fi studiate în Sala de lectură a Bibliotecii, în general, pe termen de o lună, cu posibilitatea prelungirii termenului doar cu acordul bibliotecii furnizoare, existînd şi facilităţi de multiplicare”, transmite Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene. Serviciul de împrumut interbibliotecar vine în sprijinul cititorilor dat fiind faptul că pentru o carte rară ai putea teoretic să te duci la Biblioteca Central Universitară Iaşi, ceea ce implică bani şi timp cheltuit. Acest serviciu nu este unul nou, el existînd de mai mult timp, însă bibliotecarii vor să-l popularizeze mai mult. Biblioteca „Duiliu Zamfirescu” a avut atît calitatea de beneficiar cît şi de furnizor, colaborînd cu mai multe biblioteci din ţară. Pînă acum au fost solicitate peste 40 de titluri, majoritatea aparţinînd domeniului medicină, dar şi matematică, beletristică şi istorie. Solicitările celor interesaţi se pot face atît la sediile bibliotecilor din Focşani cît şi la adresa cititori@bjvrancea.ro. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.