Timp Liber

Unde mergem? Petreceri de Halloween

Mihaela Beșleagă
27 oct 2011 2518 vizualizări
„Înfricoşătoarea” sărbătoare importată din SUA, Halloween-ul, sărbătorită în seara de 31 octombrie, a fost adoptată şi la noi

Centrul comercial Promenada Mall organizează duminică, 30 octombrie, de la ora 18.00 o petrecere de Halloween, cu multe surprize mai ales pentru copii: magie, jonglerie, dansuri, baloane modelabile, sau pictură pe faţă. Cei mici vor fi antrenaţi şi în jocuri-concurs, cum ar fi: „Cel mai înfricoşător dovleac”, „Cursa cu dovleci”, „Cea mai frumoasă mumie din hîrtie igienică”, „Ştafeta cu punguţele surpriză”, condimentate cu multă voie bună. Intrarea este liberă. De asemenea, şi toate cluburile din Focşani organizează în acest week-end petreceri de Halloween, cu fel de fel de surprize şi oferte promoţionale la băuturi. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebînd „Trick or Treat?” (păcăleală sau dulciuri?, n. r.), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte ţări, Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri. (M. B.)

Filme la Odobeşti


Casa de Cultură „C. C. Giurescu” din Odobeşti pregăteşte şi în acest sfîrşit de săptămînă filme pe toate gusturile şi pentru toate vîrstele. Sîmbătă şi duminică, la cinematograful improvizat la Casa de Cultură vor fi difuzate filmele: de la ora 13.00 – „Omul de la Zoo” (comedie), ora 15.00 – „Răzbunătorul. Priest” (acţiune), iar de la ora 17.00 – „Profă buuună rău” (comedie). Preţul unui bilet este 4 lei. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.