Timp Liber

Toamnă plină de spectacole la Casa de Cultură

Mihaela Beșleagă
6 oct 2011 2122 vizualizări
în acest week-end, la Focşani va poposi o caravană a filmelor, de la Brăila u două teatre din Ploieşti ajung la Casa de Cultură pe 19 octombrie, cu o comedie muzicală şi o piesă de teatru pentru copii u în noiembrie, Florin Piersic şi Tudor Gheorghe cheamă focşănenii la spectacol u preţul biletelor variază între 10 lei şi 60 lei

Focşănenii au de ales dintr-o paletă diversă de evenimente culturale găzduite în această toamnă de Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă”. Din octombrie pînă în noiembrie agenda de spectacole este plină cu manifestări de prim rang, cum ar fi recitalul cu care ne-a obişnuit maestrul Tudor Gheorghe sau spectacolul pus în scenă de marele actor roman Florin Piersic. Evenimentele care vă vor ţine în priză în timpul liber încep din acest sfîrşit de săptămînă. Astfel, timp de trei zile, de vineri pînă duminică, iubitorii de film vor putea vedea filme pe bandă rulantă, aduse de Cinema Luna din Brăila într-o caravană a filmelor 3D. Casa de Cultură se va transforma în cinematograf de astăzi, cînd veţi putea vedea filmele:  ora 14.00 – Rio (dublat) animaţie, 16.00 – Thor, acţiune, 18.30 Piraţii din Caraibe 4, aventuri,  21.10 – Priest, horror. Programul filmelor de sîmbătă, 8 octombrie, este: 10.00 – Rio, 12.00 – O poveste încîlcită, animaţie, 14.00 – Thor, 16.30 – Sanctum, aventuri, 18.30 – Piraţii din Caraibe 4, 21.10 - Saw 7, horror.  Duminică, puteţi urmări filmele: 10.00 – Rio, 12.00 – Cum să îţi dresezi dragonul (dublat) animaţie, 14.00 – Avatar, aventuri, 17.00 Piraţii din Caraibe 4, 19.00 – Priest.  Preţul unui bilet la film este de 15 lei, dar se fac reduceri pentru grupuri de elevi mai mari de 15 persoane, 10lei/elev. Pentru cei mai mici spectatori, preşcolari, Casa de Cultură va găzdui marţi, 11 octombrie, spectacolul „Ora de magie”, cu clovnul Ciufulici, de la ora 10.00. Preţul unui bilet este de 8 lei. Pe 19 octombrie copiii pot urmări un alt spectacol adus la Focşani de Teatrul „Toma Caragiu” şi Teratrul de Revistă „Majestic” din Ploieşti, care se intitulează „Licoarea magică”. Copiii sînt aşteptaţi de la orele 11.00 şi 13.00, preţul unui bilet fiind 10 lei. Tot în aceeaşi zi, însă mai pe seară, de la ora 19.00, aceleaşi teatre din Ploieşti vor pune în scenă comedia muzicală „Nevastă-mea se mărită”, după Eugene Labishe, preţul unui bilet fiind de 15 lei.     

Florin Piersic şi Tudor Gheorghe, invitaţi celebri la Focşani

Regalul de manifestări va continua în luna noiembrie cu un recital susţinut de inegalabilul Florin Piersic, care va veni la Focşani cu spectacolul „Hoinărind printre amintiri”, pe 9 noiembrie, de la ora 19.00. Dacă doriţi un bilet la acest eveniment trebuie să scoateţi din buzunar 50 lei, la Agenţia de bilete a Casei de Cultură. Următoarea manifestare a lunii noiembrie este spectacolul-concurs „Atenţie, se cîntă!”, cu Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc, care vor poposi pe scena Casei de Cultură pe 21 noiembrie. În această zi, de la ora 14.00 vor avea loc preselecţiile concurenţilor, de la ora 17.00 se va desfăşura spectacolul-concurs, iar la ora 19.00 va fi spectacolul de gală şi premierea.  Ultimul mare eveniment al toamnei va fi recitalul de excepţie al maestrului Tudor Gheorghe, care revine în Focşani, ca în fiecare an, cu cel mai recent spectacol al său, „Vremea nemîniei”, dedicat poetului Grigore Vieru. Spectacolul va avea loc vineri, 25 noiembrie, de la ora 19.00. Rapsodul va fi acompaniat de Orchestra Arkadia din Chişinău, dirijor Marius Hristescu. Preţul unui bilet la acest spectacol eveniment este 60 lei. În aceeaşi zi, de la ora 13.00, dirijorul Marius Hristescu va prezenta pe aceeaşi scenă a Casei de Cultură o lecţie de muzică, intitulată „De la ritm la melodie şi de la lăută la pian!”, la care sînt aşteptaţi toţi iubitorii de muzică.   

Cercuri de desen, actorie şi dans, dar şi cursuri de coafură

Casa de Cultură a Sindicatelor vine şi în întîmpinarea copiilor şi tinerilor  care vor să îşi ocupe timpul într-un mod plăcut, punîndu-şi în valoare talentele. Toată luna octombrie se fac înscrieri la cercurile de desen şi pictură, dans, atelierul de actorie şi păpuşi marionete şi cercul de limbă engleză. Şi cei mari pot deprinde o meserie utilă, Casa de Cultură organizînd cursuri de formare profesională pe domeniile Coafură - Frizerie, Manichiură - Pedichiură. Cursurile sînt autorizate de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii. Aşadar, o toamnă plină de evenimente culturale şi activităţi la Casa de Cultură din oraş, la care sînteţi invitaţi să participaţi! (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.