Timp Liber

Turiştii dau năvală în Vrancea: sosirile s-au dublat faţă de 2010

Mihaela Beșleagă
15 sep 2011 1311 vizualizări
Plaiurile vrîncene sînt tot mai atractive pentru turişti, care au ales judeţul nostru în această vară pentru a-şi petrece vacanţa într-un număr dublu faţă de anul trecut.

Sau cel puţin asta arată cifrele statistice pentru luna iulie 2011, comparativ cu luna similară a anului trecut. “Comparativ cu luna iulie 2010, sosirile în structurile de primire turistice cu funcţiune de cazare turistică în luna iulie 2011 au înregistrat o creştere de 115%. Înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică au înregistrat o creştere în luna iulie 2011 de 98% faţă de luna iulie 2010”, transmite Direcţia Judeţeană de Statistică Vrancea. Şi în comparaţie cu luna iunie a. c. s-a înregistrat o creştere de 16% în ceea ce priveşte sosirile în hotelurile şi pensiunile vrîncene şi au fost cu 19% mai multe înnoptări. Astfel, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iulie 2011 a fost de 19% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 2 puncte procentuale faţă de luna iunie 2011. Vrancea este preferată în procent covîrşitor de turiştii romani - 96%, în timp ce restul de 4% au fost turişti străini. (M. BEŞLEAGĂ) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.