Timp Liber

Staţiunea Slănic Moldova: izvoare miraculoase în mijlocul naturii

Mihaela Beșleagă
8 sep 2011 5289 vizualizări
La 120 km de Focşani, „Perla Moldovei” oferă turiştilor peisaje de munte, izvoare tămăduitoare dar şi concerte în aer liber în parcul din centrul staţiunii

Dacă doriţi să evadaţi din tumultul oraşului în acest sfîrşit de săptămînă, pentru un strop de relaxare şi sănătate, avem o propunere de a vă petrece plăcut timpul liber. La cîţiva zeci de kilometri distanţă de municipiul Focşani, la vecinii din judeţul Bacău, se află o staţiune aleasă de mulţi vrînceni pentru cîteva zile liniştite, în mijlocul naturii. Este vorba despre Slănic Moldova, supranumită şi „Perla Moldovei”,  amplasată pe versantul estic al Carpaţilor Orientali, într-o depresiune străbătută de rîul Slănic. Pînă la destinaţie sînt vreo 120 de kilometri, drumul e bun, aşa încît veţi fi în staţiune cam într-o oră şi jumătate, dar nu veţi regreta. Renumită pentru izvoarele sale cu proprietăţi curative recunoscute în toată ţara, staţiunea este atractivă atît pentru familiile cu copii, cît şi pentru tineri. Slănic Moldova vine în întîmpinarea turiştilor cu  peisaje şi trasee turistice de neuitat, potenţialul curativ al izvoarelor, concertele în aer liber din parc, dar şi posibilităţile de pescuit şi vînătoare. Turiştii pot închiria atv-uri, biciclete, iar în timpul iernii sănii sau schiuri. Pe lîngă cele enumerate mai sus se adaugă pîrtia de schi, care este încă în faza de proiect, deşi a fost iniţiat încă din anul 2003, în programul “Superschi în Carpaţi”. De asemenea, pe lîngă vechile hoteluri şi vile s-au ridicat numeroase pensiuni agroturistice, care vin să suplinească oferta turistică a staţiunii. Nu lipsesc nici restaurantele, cluburile şi discotecile, pentru distracţia celor mai tineri. Principala zonă de vizitat în staţiune este cea a izvoarelor minerale, cu peisaje deosebit de frumoase, dar mai ales datorită calităţii terapeutice a izvoarelor, care tratează afecţiunile digestive, ale ficatului sau ale aparatului circulator. În zonă există şi un izvor cu apă plată, foarte apreciat. Un alt loc care merită vizitat este parcul staţiunii, o oază de relaxare, unde au loc şi concerte pe seară, într-un foişor. În apropiere se găseşte şi un mic tîrg de suveniruri.


Traseul „300 de scări”


Pentru iubitorii drumeţiilor pe munte sînt ofertante Cheile şi Cascada Slănicului, care fac parte din traseul „300 de scări”. Potecile înguste şi pe alocuri abrupte de pe malul stîng al Slănicului, umbroase şi tăcute, oferă un peisaj sălbatic şi captivant amatorilor de mici escapade, fiind însă uşor de parcurs. Un alt obiectiv care merită văzut este şi păstrăvăria. Pentru că staţiunea e frumoasă şi liniştită, mulţi turişti au ales să îşi petreacă aici mai mult de cîteva zile, aşa încît au campat, unii în rulote, alţii cu corturi, pentru a se bucura cît mai mult de natură. Din păcate, mulţi turişti, mai ales dintre cei de week-end, nu ştiu ce înseamnă să păstrezi un mediu curat şi au pătat şi aici multe spaţii din pădure, cu resturi menajere, fumul grătarelor şi muzică la maximum. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.