Timp Liber

Parintii iau cu asalt restaurantele cu locuri de joaca pentru copii

Dan Chiriac
18 aug 2011 6435 vizualizări
Cel putin sase localuri din oras au deschis si spatii pentru cei mici, pentru a-i atrage pe parinti sa bea un suc sau o bere fara grija copiilor u tobogane, balansoare, saltele, mini- ATV-uri, fringhii sau saci de box sint ofertele de joaca pentru copiii ce vin insotiti de parinti la terase sau restaurante u daca unele localuri ofera doar varianta de „vara”, unii patroni s-au gindit si la sezonul rece

Restaurantele si localurile din Focsani incearca sa-si atraga clientii de vara cu tot felul de oferte speciale, preturi mai mici sau program prelungit. Exista insa si citeva terase si localuri care au gasit o metoda inedita de a atrage clientii. Au construit un loc de joaca, bine utilat, care poate fi folosit de totii copiii, in timp ce parintii consuma un suc, o bere sau o cafea pe terasa lipita de locul de joaca. Oferta este variata in oras, iar patronii recunosc ca numarul parintilor care le trec pragul a crescut dupa aparitia acestor locuri de joaca.


De multe ori, parintii nu s-au impacat cu ideea ca trebuie sa-si duca copilul la joaca in parc, acolo unde nu gasesc nici macar o tisnitoare de apa, cu atit mai putin un loc unde sa bea un suc. De ceva timp, patronii localurilor din oras s-au gindit sa ofere si o alternativa parintilor ce vor sa-si scoata copiii la joaca. Au construit locuri speciale, unde cei mici se pot distra alaturi de prieteni sau vecini. In acest timp, parintii se relaxeaza pe terasa restaurantului, tragind si cu ochiul la cel mic, care ar putea face o boacana. Un tobogan, o casuta de povesti, masinute de plastic sau ponei, mini-ATV-uri si saltele de sarit pentru copii pot fi gasite in oferta restaurantelor din Focsani care au spatii de joaca pentru copii. Patronii s-au orientat si au construit astfel de locuri in aproape fiecare cartier din oras. In cartierul SUD, parintii iau cu asalt in zilele de la sfirsitul saptaminii „Texas”, acolo unde pot sta linistiti la terasa, in timp ce odraslele se joaca in voie. „De cinci ani am deschis acest spatiu de joaca. Am fost primul local din oras care am oferit asa ceva. Ideea e simpla, atragi parintii sa stea relaxati pe terasa la tine, la o bere, iar copiii pot sa se joace cu tot felul de chestii. Problema este ca spatiul de joaca poate fi folosit numai vara, cind e cald. Totul e gratis, copii putind sa se bucure in voie de tobogane, balansoare, masinute sau saltele de sarit. Sint momente cind terasa si locul de joaca sint pline ochi si alti clienti nu mai incap. Se intimpla in general la final de saptamina sau cind e foarte cald afara”, ne-a spus Adrian Enache, patronul Clubului Texas. Acesta recunoaste ca vremea conteaza foarte mult pentru ca afacerea sa mearga ca pe roate. „Daca e frig, parintii nu mai ies cu copiii si astfel raminem cu terasa goala”, spune Adrian Enache.

„In Italia nu exista asa ceva!”

Pensiunea Confident si-a deschis portile in urma cu trei luni, iar intre timp, fostul patron a vindut afacerea unui cetatean italian. Luigi Prodi se arata incintat de ce a gasit pe terasa pensiunii. „A fost ideea fostului patron, care a construit acest minunat loc de joaca. Eu doar am preluat afacerea in urma cu o luna, dar trebuie sa recunosc ca este o idee foarte buna. La mine in Italia nu exista asa ceva. Locuri de joaca pentru copii gasesti doar la mare, pe plaja. Dar la restaurant nu vezi nicaieri”, ne-a spus Luigi Prodi. Acesta incearca sa-si atraga clientii cu mai multe mini ATV-uri, cu o casuta de lemn, cu doua leagane si cu o mini-fintina arteziana. „Parintii prefera sa vina aici pentru ca au un loc de joaca ingradit si nu au in fiecare secunda grija copilului. Pot sta mai relaxati la terasa”, ne-a mai spus Prodi.


„Parintii stau linistiti la soare iar copiii joaca baschet sau tenis”

Daca vara parintii au mai multe variante de a-si duce copilul la un restaurant cu loc de joaca, in sezonul rece, variantele se imputineaza. La Pub-ul Romantic, locul de joaca este acoperit si ofera posibilitatea copiilor sa se distreze aproape in fiecare moment al anului. „Odata cu redeschiderea localului oferim si un loc de joaca foarte spatios copiilor. Aici copiii au variate posibilitati de a petrece timpul liber, iar accesul alaturi de parinti este gratuit. Fiind un spatiu acoperit, copiii pot veni si in sezonul rece. Avem multe solicitari, iar la final de saptamina chiar este aglomerat”, ne-a spus George Costiniuc, patronul de la Pub-ul Romantic. Cum in incinta functioneaza si o piscina, parintii pot sta linistiti la soare atit timp cind micutii joaca baschet sau tenis cu sutele de mingi de plastic. Cei mici au ocazia sa se initieze in sportul cu manusi, pentru ca au doi saci care seamana in miniatura cu cei din salile de box. Astfel de spatii pot fi gasite de cei interesati si la Pizzeria „Bella Italia”, dar si in supermarketul Zanfir, linga magazinul Milcovul sau in Promenada Mall. De multe ori, aceste restaurante sint alese de parintii si pentru sarbatorirea zilelor de nastere a celor mici, lucru care nu poate decit sa-i bucure pe patronii care au investit in asa ceva. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.