Timp Liber

Programul manifestarilor pentru comemorarea eroilor

Mihaela Beșleagă
4 aug 2011 1701 vizualizări
Autoritatile si veteranii de razboi vor depune coroane de flori simbata, la toate mausoleele din judet

Institutia Prefectului a anuntat ieri programul oficial al activitatilor ce se vor desfasura în ziua de 6 august pentru comemorarea eroilor neamului cazuti în august 1917 la Soveja, Marasti si Marasesti. Astfel, manifestarile vor incepe la Mausoleul Eroilor de la Soveja, intre orele 12.00-13.00, unde vor avea loc alocutiuni ale oficialitatilor si depuneri de coroane de flori. Urmatoarea oprire va fi la Monumentul Victoriei de la Tisita, in intervalul orar 16.00 -16.20. Cel mai important moment al zilei va fi ceremonia de la Mausoleul Eroilor de la Marasesti, intre orele 17.00-18.10. Faptele de vitejie ale zilei de 6 august 1917 vor fi relatate de reprezentanti ai Armatei Romane, dar si de veterani de razboi. In aceasta zi se comemoreaza contraatacul trupelor romane din 6/19 august 1917, cind si-au dat viata pentru a apara poarta Moldovei nu mai putin de 38.000 de soldati romani, iar pierderile inamicului s-au ridicat la 65.700 de morti si disparuti. Putini stiu ca la Marasesti functioneaza si un muzeu al veteranului roman, pe care invitatii il pot vizita cu aceasta ocazie. La evenimentul de simbata este asteptat un public numeros, in frunte cu veterani de razboi, urmasi ai acestora si reprezentanti ai institutiilor statului, atit din judet cit si de la Bucuresti. Autoritatile judetene l-au invitat si pe presedintele Traian Basescu la eveniment, insa nu s-a obtinut nici o confirmare oficiala pina ieri. Surse din PDL ne-au declarat ca nu sint asteptati in Vrancea simbata oaspeti de rang inalt. Tot simbata,  Asociatia Româna pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii organizeaza Maratonul „Pe aici nu se trece”, pe traseul Racoasa-Panciu-Tisita-Marasesti si va avea ca punct de plecare Mausoleul din Marasti la orele 6.00, iar ca punct final Mausoleul Eroilor din Marasesti în jurul orelor 10.30. (Mihaela BESLEAGA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.