Timp Liber

Aventuri in zbor, cu parapanta la Buzau

Mihaela Beșleagă
4 aug 2011 3039 vizualizări
un curs de week-end sau intensiv in zona Vulcanii Noroiosi va costa 300 de euro Pentru acest sfirsit de saptamina va propunem o idee de petrecere a timpului liber, pentru cei mai nonconformisti dintre voi, care vor sa guste din spiritul libertatii, pe aripi de... parapanta.

La vecinii din Buzau functioneaza Clubul de parapanta „Aripi de argint”, unde puteti lua lectii de zbor fie in week-end, fie in sistem intensiv. Daca vreti un week-end de zbor cu parapanta si nu puteti ajunge la Buzau decit ocazional, Clubul ofera in cele doua zile cite o ora de teorie si cinci ore de practica la sol, plus cinci ore de instruire practica in zborul cu parapanta. Perioada de desfasurare a acestui modul de curs se intinde pe 3-4 luni. Costul cursului este de 300 euro. Cursul intensiv presupune o perioada de 14 zile consecutive, activitatea fiind impartita in doua ore/zi teorie si restul zilei practica. Costul cursului este tot 300 euro. Cursul intensiv se poate desfasura in orice perioada a anului, singura conditie fiind ca vremea sa fie buna pentru zbor.

Partea practica (zborul) se desfasoara pe dealurile din zona Vulcanii Noroiosi – Buzau, linga localitatea Berca, la circa 30 km de Buzau. Totul se desfasoara sub vigilenta indrumare a instructorului, astfel incit fiecare elev sa-si insuseasca cit mai bine tehnicile de decolare, zbor, aterizare si manevrele de pilotare specifice acestui sport. „Obiectivul nostru este sa descoperiti poezia zborului liber, sa gustati din libertatea adevarata. Zborul a fost visul dintotdeauna al omului. Pe parcursul instruirii clubul asigura echipamentul complet de zbor si se garanteaza siguranta elevilor si pilotilor in timpul cursurilor”, spune Constantin Costel, instructor de zbor si presedintele Clubului Sportiv „Aripi de Argint” din Buzau. De asemenea, poti primi chiar si un film cu momentele unice ale primului tau zbor cu parapanta. Alte zone unde se practica zborul cu parapanta la Buzau sint Dealul Magura – Policiori,  Culmea de la Joseni, Faleza Sapoca – Cernatesti, Priopcea, Dealu Mare si Muntii Ciucas. Daca va bate gindul sa va dati cu parapanta, mai multe detalii gasiti pe site-ul www.parapantabz.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.