Timp Liber

Festivalul Berii a intrat la apa din cauza crizei

Ziarul de Vrancea
8 iul 2011 1865 vizualizări
Anul acesta scena din Piata Garii va fi umpluta doar de artistii de la Ansamblul Tara Vrancei u merge si micul fara lautari , spune primarul municipiului u Zilele Focsaniului continua pina duminica

Traditionalul Festival al Berii, care coincide in fiecare an cu Zilele municipiului Focsani, va fi redus anul acesta la putine manifestari, pentru ca nu sint bani, spun autoritatile care organizeaza, respectiv Primaria Focsani, Consiliul Judetean (CJ) si Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vrancea. Pasat de la o institutie la alta, festivalul ramine doar cu tarabele comerciantilor de bere din Piata Garii, care au fost instalate ieri, si cu un program artistic sustinut vineri si simbata seara de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei". Programul a fost stabilit pe ultima suta de metri, dupa ce programarea initiala, propusa de CCIA, in care ar fi urmat sa cinte trupe cunoscute din tara, a picat din cauza lipsei de bani. In cele din urma, s-a ajuns la o solutie "de criza". "In Piata Garii se amenajeaza niste standuri pentru comerciantii de bere din Romania care si-au exprimat intentia de a participa. Timp de doua seri va cinta si Ansamblul «Tara Vrancei», in cadrul Zilelor Municipiului Focsani. In anii trecuti cetatenii au apreciat foarte mult aceste concerte ad-hoc, in cartiere", ne-a declarat viceprimarul Bogdan Matisan, care se ocupa de organizarea Zilelor Focsaniului. Si primarul Decebal Bacinschi a fost de parere ca "merge si micul fara lautari", in conditiile de austeritate care nu au permis Primariei sa organizeze petreceri ca in alti ani. Cu toate acestea, CJ a alocat pentru aceasta manifestare 19.000 lei, in timp ce Primaria nu a dat niciun ban Festivalului Berii. Astfel, Ansamblul "Tara Vrancei" continua azi seria recitalurilor in aer liber, inceputa ieri, in Parcul Schuman. Astazi, de la ora 17.30, "Tara Vrancei" va cinta la Mausoleul din Sud, iar de la 20.00 in Piata Garii. Zilele Municipiului continua pina duminica, 10 iulie, cu competitii sportive, o premiere a elevilor si sportivilor cu merite deosebite si proiectii de filme. Astfel, azi are loc concursul inter-licee "Focsani, orasul Unirii", la Teatrul Municipal, cu participarea a 7 echipaje, reprezentind tot atitea licee focsanene. Apoi va avea loc premierea celor mai merituosi elevi si sportivi. Dupa incheierea acestei activitati, in jurul orei 12.00, in foaierul Teatrului Municipal va avea loc conferinta de presa a organizatorilor si partenerilor Zilelor Filmului Romanesc, cu participarea lui Paul Diaconescu, actorul din "Buna! Ce faci?", film care va fi proiectat la Teatru incepind cu ora 20.00. De la ora 18.00 este programat filmul "Politist adjectiv". Intrarea este libera. (M. BESLEAGA, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.