Timp Liber

Festivalul Pastorala , de Zilele Focsaniului

Mihai Boicu
1 iul 2011 1304 vizualizări
Vrincenii sint invitati sa participe saptamina viitoare la editia cu numarul cinci a Festivalului Coral International Pastorala , care va avea loc in Focsani, in zilele de marti si miercuri

Manifestare culturala de anvergura, Festivalului Coral International "Pastorala", editia a V-a, va avea loc la Focsani in zilele de 6-7 iulie, in cadrul Zilelor Municipiului Focsani. La acest eveniment muzical sint invitate sa participe formatii corale din toata tara, dar si din strainatate, sub auspiciile Asociatiei Nationale Corale din Romania, Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. La festival au fost invitate urmatoarele formatii: Corul mixt din orasul Ermioni, Grecia, Corul "Divina Armonie" din Bucuresti, Corul Madrigal din Bucuresti, Corul "I. D. Chirescu" din Cernavoda, Corala feminina "Camerata" din Braila, Corul mixt "Millennium" din Slatina, Corul Barbatesc "Armonia" din Braila, Corul barbatesc "Bucovina" din Cimpulung Moldovenesc si Grupul coral "Novis" din Pitesti. In prima zi a festivalului, 6 iulie, corurile vor concerta, incepind cu ora 11.00, la Mausoleul Marasesti, la ora 16.00 in Piata Teatrului (dialogul corurilor participante), iar deschiderea festiva va avea loc la ora 17.00, in "Aula Mihai Eminescu" a Colegiului National "Unirea". Juriul de onoare al festivalului este format din personalitati culturale ale muzicii corale romanesti. Dirijorul Voicu Enachescu este presedinte de onoare al manifestarii, iar acestuia i se vor alatura compozitorul Constantin Arvinte, reprezentant al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, conf. univ. dr. Ioan Golcea, seful catedrei de dirijat a Universitatii Nationale de Muzica. Organizatorii doresc realizarea unei editii reusite, in care mesageri din tara si dincolo de granitele ei isi impartasesc pasiunea pentru muzica corala, cunosc valorile si realitatile culturale din Tara Vrancei si din Romania. "Traditia muzicii corale in judetul nostru este atestata din cele mai vechi timpuri, Focsaniul chiar inainte de Unire si dupa Unire constituind puntea culturala dintre Muntenia si Moldova. Ca institutie de baza profesionista, Filarmonica «Unirea» din Focsani a fost institutia culturala care a mentinut faclia culturii muzicale in aceasta zona, atragind nume celebre ale scenei romanesti si internationale in concertele sustinute", declara Dumitru Sandulachi, directorul Festivalului si dirijorul Formatiei Corale Traditionale "Pastorala", institutie aflata in subordinea Consiliului Local Focsani. în cei 34 de ani de activitate neintrerupta, "Pastorala" continua traditia corala pe aceste meleaguri vrincene, desfasurindu-si activitatea concertistica in stagiuni muzicale. Organizatorii evenimentului cultural sint Consiliul Local si Primaria Focsani, Consiliul Judetean Vrancea si, desigur, Formatia Corala Traditionala "Pastorala". (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.