Timp Liber

De Zilele Focsanilor vedem parada filmelor romanesti

Iulia Crețu
3 iun 2011 1128 vizualizări
Cinefilii pot urmari gratis, la Teatru, filme ca Buna! Ce faci? , Politist adjectiv , Francesca sau Nunta in Basarabia

De Zilele Municipiului Focsani, intre 8 si 10 iulie 2011, in oras va veni si caravana Zilelor Filmului Romanesc (ZFR). Proiectiile vor fi facute la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". Evenimentul are menirea de a apropia publicul larg de marele ecran si in special de productiile regizorilor romani, premiate la nivel international. Cea de-a doua editie a ZFR se va desfasura in sase orase din tara, intre care si Focsani, iar accesul publicului va fi liber. ZFR este un eveniment sustinut de Romtelecom si Cosmote. "încercam nu doar sa promovam filmul romanesc, dar mai cu seama sa reinviem placerea de a merge la cinema, un obicei care s-a pierdut in timp. Crearea unor evenimente, cum este "Zilele Filmului Romanesc", care sa atraga atentia asupra filmului, se pare ca este reteta pentru a aduce publicul inapoi in salile de cinema. Prima editie a avut un impact imbucurator pentru noi, ceea ce ne face si mai increzatori in succesul initiativei noastre", declara Nicoleta Talpes din partea Media Image Factory, organizatorul evenimentului. Pasionatii de cinema din Focsani vor putea viziona filme ca "Politist adjectiv", "Buna! Ce faci?", "Nunta in Basarabia", "Periferic", "Francesca" sau "Portretul luptatorului in tinerete". Mai multe detalii despre programul evenimentelor locale pot fi gasite pe site-ul proiectului www.zilelefilmuluiromanes.ro sau www.zfr.ro . Evenimentul de la Focsani este organizat de Voodoo Films si Media Image Factory in parteneriat cu Primaria. Cel mai probabil evenimentul va prinde la publicul focsanean, unul vitregit de ani buni de lipsa unui cinematograf. Cinema "Balada" este in reabilitare de cind s-a spart Piata Unirii si, ca si in centrul istoric, lucrarile merg in pasul melcului. Potrivit unor informatii din piata, un cinematograf ar putea fi deschis in viitor la centrul Promenada Mall, insa investitotii au aminat planurile din pricina recesiunii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.