Timp Liber

Vizitati muzeele gratis pe 14 mai, in Noaptea Muzeelor!

Mihaela Beșleagă
6 mai 2011 1201 vizualizări
In Focsani puteti vizita Muzeul de Istorie in cadrul acestui eveniment international

Muzeele din toata tara se pregatesc sa-si deschida portile si sa isi releve colectiile in cadrul unui eveniment devenit deja traditie: Noaptea Muzeelor. Astfel, peste o saptamina, simbata, 14 mai, peste cincizeci de muzee din Romania isi asteapta vizitatorii in nocturna si vor propune publicului expozitii diversificate, spectacole, proiectii si evenimente speciale interactive, totul gratuit. Si in Vrancea, Muzeul de Istorie si Arheologie de pe Bulevardul Garii, din cadrul Muzeului Vrancei, isi va primi vizitatorii, ca si anul trecut, de simbata seara pina duminica in zori. Anul trecut, 70 de vrinceni, atit copii cit si adulti, au trecut pragul Muzeului de Istorie, cind a fost organizat evenimentul international Noaptea Muzeelor. Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, aflat deja la a saptea editie. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc in acest an evenimentul. în Romania puteti vizita, printre altele, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, Muzeul National Peles, iar in Bucuresti Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie si Muzeul Labirint (Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Muzeul National al Taranului Roman). Evenimentul este patronat si anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.