Timp Liber

Vacanta de 1 Mai pe val ¦ la mare

Mihaela Beșleagă
29 apr 2011 943 vizualizări
La inceput de mai debuteaza si programul Litoralul pentru toti , cu tarife cuprinse intre 179 lei si 550 lei de persoana, pentru sase nopti la mare

Romanii o tin din sarbatoare in sarbatoare. Dupa ce abia ne-am dezmeticit din sarbatorile pascale si am inghitit ultima felie de cozonac, duminica iesim la iarba verde si la gratar, de 1 Mai, Ziua Muncii. Tot in aceasta zi se deschide si sezonul estival, iar plajele sint luate cu asalt de tineri dornici de distractie si de a prinde cit mai multe raze de soare. De altfel, CFR a suplimentat trenurile spre litoral in perioada 28 aprilie "" 2 mai, cu sapte trenuri de calatori, iar alte zece care mergeau pina al Constanta vor avea traseu prelungit pina la Mangalia, pentru cei care vor sa petreaca ziua de 1 Mai la mare. Unii vrinceni au ales chiar sa uneasca cele doua sarbatori, pentru o vacanta prelungita. Pentru ca sezonul estival este la inceput, Asociatia Litoral "" Delta Dunarii lanseaza editia de primavara a programului "Mini preturi de vacanta - Litoralul pentru toti" 2011. In perioada 3 mai "" 14 iunie puteti beneficia de sase nopti de cazare pe litoral, la preturi promotionale si de un voucher de atractii, mai exact intrare gratuita la unul din obiectivele de interes turistic din zona Dobrogea: Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii "" Acvariu, Delfinariu, Microrezervatia Delta Dunarii, Planetariu, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul Adamclisi si Cetatea Histria. Programul "Mini preturi de vacanta "" Litoralul pentru toti" se remarca, din nou, printr-o oferta variata, care cuprinde hoteluri din toate statiunile de pe litoral, de la 1 la 5 stele. Tarifele de persoana pentru aceasta editie, pentru un sejur de sase nopti sint urmatoarele: Hotel 1* fara mic dejun - 179 lei, Hotel 2* fara mic dejun - 209 lei, Hotel 2* cu mic dejun - 279 lei, Hotel 3* fara mic dejun - 249 lei, Hotel 3* cu mic dejun - 379 lei, Hotel 4* cu mic dejun - 439 lei si Hotel 5* cu mic dejun - 549 lei. Programul este sustinut si promovat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), iar listele cu structurile de cazare inscrise in program si agentiile care vind acest program se regasesc pe site-urile www.asociatia-litoral.ro si www.anat.ro.

Biletul de vacanta poate fi cumparat numai cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT din tara. Orice modificare a rezervarii anuleaza reducerea. Cei care vor sa plece la mare trebuie sa stie ca Politia a anuntat ca amplaseaza radare pe drumurile principale care duc la Constanta. Daca preferati totusi muntele, puteti alege una din locatiile din judet, pensiunile din Lepsa, Soveja si Vintileasca fiind deschise turistilor. Pentru o excursie mai scurta, de "un gratar", focsanenii prefera Cringul Petresti sau alte oaze cu verdeata din preajma orasului. (Mihaela BESLEAGA)


1 Mai muncitoresc"¦ eco


Petrecerea si micii sfiriind pe gratar, obisnuita distractie de 1 Mai organizata de PSD in Cringul Petresti, va fi inlocuita in acest an de actiuni ecologiste. Mai in gluma, mai in serios, presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca planurile de 1 Mai ale partidului pe care il conduce sint ecologice, de curatare a "deseurilor portocalii", si nu au nicio legatura cu binecunoscuta distractie a romanilor. Acesta a spus ca liderii partidului vor participa si la actiuni ecologiste propriu-zise, sub semnul "1 Mai verde", pentru ca nu e momentul pentru distractie. "Dincolo de caracterul politic, in care vom incerca sa ecologizam Romania de deseurile portocalii, vom avea actiuni ecologiste propriu-zise. Cred ca este suficient. Nu este momentul de petrecere si veselie de 1 Mai, cind practic toata populatia Romaniei se confrunta cu o criza economica si sociala. Vrem sa pastram un mod de marcare a acestei zile in concordanta cu realitatea", a afirmat Victor Ponta. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.