Timp Liber

Hoteluri cu aer european la Focsani

Mihaela Beșleagă
11 mar 2011 2983 vizualizări
Cele cinci hoteluri din Focsani au cazat oaspeti de seama, precum ambasadorul Chinei la Bucuresti sau pe Stefan Banica Jr. u preturile pentru o noapte de cazare variaza intre 100 lei si 270 lei

In hotelurile din Focsani au poposit de-a lungul anilor personalitati sau vedete care au fost in tranzit prin Vrancea, precum straini, Excelenta Sa, Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Ducele si Printul de Bavaria ori presedintele Romaniei, Traian Basescu sau VIP-uri precum Stefan Banica Jr. Conditiile oferite de unitatile hoteliere de la noi par sa fi satisfacut si cele mai rafinate gusturi, multe dintre hoteluri ele fiind dotate la standarde europene, detinind si camere sau apartamente de protocol, dar si sali de conferinte. Preturile pentru o noapte de cazare in Focsani variaza intre 100 lei si 270 lei, in functie de tipul camerei si de cite stele are hotelul. Turistii din afara judetului, dar si focsanenii care vor sa petreaca o noapte departe de casa, se pot caza intr-unul din cele cinci hoteluri din oras: Amadeus, Solar, Hotel Vrancea, Fashion Center sau Hotel Unirea. Fiecare incearca sa-si imbie clientii cu atmosfera deosebita, conditii ireprosabile dar si cu mincare savuroasa, la restaurantele proprii.


Hotelul Fashion Center, de trei stele, ofera toate conditiile pentru vizitatorii care sint in trecere prin Focsani, avind o capacitate de 31 de locuri de cazare: trei camere single, 11 camere cu doua paturi si trei camere cu pat matrimonial. Toate spatiile de cazare sint dotate cu grup sanitar propriu, telefon, cablu, internet, minibar, aer conditionat. Hotelul dispune si de sala de festivitati, restaurant, bar, terasa, gradina interioara, sala de gimnastica, sauna si jacuzzi. Pina la sfirsitul anului 2011 preturile sint urmatoarele: camera dubla - tarif saptamina 265 lei, tarif weekend 220 lei, camera single 220 lei, respectiv 150 lei. Oricare dintre aceste unitati de cazare ati alege, reprezentantii lor va ureaza, cu ospitalitate, "sedere placuta!".

Ambasador, duce si print, cazati la trei stele focsanene


Hotelul Amadeus, cotat cu trei stele, elegant, intim si confortabil, a primit numerosi oaspeti de renume, care au semnat in cartea de onoare a hotelului. Printre acestia se numara Excelenta Sa, Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, impreuna cu sotia sa, care au venit in toamna anului trecut in Vrancea la Festivalul Viei si Vinului. Ducele de Bavaria, Herzog Franz von Bayern si Printul de Bavaria, Ludwig von Bayern, au fost alti doi clienti de seama ai hotelului. Dintre vedetele autohtone, au innoptat la Amadeus Stefan Banica Jr, Andra, Cristian Tudor Popescu, familia Victor Ciutacu sau trupele Rednex, Voltaj sau La Familia. Hotelul are o capacitate de 38 de locuri, camere single, duble, matrimoniale si un apartament. Toate spatiile de cazare sint dotate cu grup sanitar propriu, uscator de par, TV, minibar, linie telefonica interna si internationala, conexiune internet wirless/cablu de mare viteza, incalzire centrala, dar si aer conditionat. Pentru o noapte de cazare la Amadeus trebuie sa scoateti din buzunar 175 lei pentru o camera single, 220 lei pentru o camera dubla sau o camera matrimoniala si 475 lei pentru apartamentul de protocol. In toate aceste tarife este inclus si micul dejun. Si Hotelul Vrancea se poate lauda cu vizitatori de onoare. Anul acesta, cu ocazia manifestarilor de 24 Ianuarie, presedintele Traian Basescu, impreuna cu suita sa, a calcat pragul hotelului, aici fiind intimpinat de gazdele vrincene, insa nu a innoptat la Vrancea. Pentru cazare, preturile variaza intre 123,60 lei pentru o camera single, la care este inclus micul dejun in valoare de 20 lei/persoana, 164,80 lei o camera dubla, cu acelasi mic dejun inclus si 275,50 lei pentru un apartament, tot cu micul dejun inclus.


Hoteluri pe toate gusturile si buzunarele


Hotelul Unirea, de doua stele, este una dintre unitatile de cazare cu traditie din Focsani, amplasat in zona centrala a orasului, este momentan usor dezavantajat din cauza lucrarilor care nu se mai termina la Piata Unirii, desi hotelul a fost mobilat si decorat complet in anul 2010. Unirea ofera 45 de camere cu 80 de locuri de cazare, pe opt etaje, din care doua apartamente, trei camere single si 38 camere cu doua paturi. Camerele sint dotate cu televizor, baie si sistem de incalzire proprie, telefon, aer conditionat, conexiune la internet de tip wireless si "ofera cel mai bun raport calitate pret pentru cazare din Focsani", dupa cum se lauda reprezentantii hotelului pe site-ul propriu. Preturile de cazare sint cuprinse intre 82,20 lei/zi pentru o camera single si 102,75 lei pentru o camera dubla.


O alta unitate de cazare, Hotelul Solar, ii intimpina pe turisti in 23 de camere, cu aer conditionat, minibar, baie in camera, TV si telefon. De asemenea, Solar are ca facilitate si o parcare privata cu sistem de supraveghere. Preturile de cazare sint urmatoarele: camera single - 130 lei/zi sau 37 euro/zi, camera dubla - 170 lei/zi sau 50 euro/zi si camera protocol - 210 lei/zi sau 60 euro/zi.(Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.