Timp Liber

Atelierul celor 7 arte anunta revolutia muzicii bune la Focsani

Mihaela Beșleagă
25 feb 2011 1371 vizualizări
Luna Amara, Bosquito, Urma, Les Elephants Bizarres si Vita de Vie vor concerta la Focsani pina in mai u initiatorii vor sa aduca tinerii mai aproape de muzica

Miscarea culturala "Atelierul celor 7 arte", infiintata in 2007 de catre focsaneanul Liviu Vieru, si-a propus sa faca putina "curatenie" in rindul ascultatorilor de muzica. Trupele Luna Amara, Bosquito, Urma, Les Elephants Bizarres, Bandidos si Vita de Vie sint doar citeva dintre numele sonore ale muzicii romanesti care vor pasi pe scena Focsaniului la Times Music Club (TMC). Impreuna cu secretarul Consiliului Local al Tinerilor, Alexandra Scinteianu, de altfel si secretarul executiv al "Atelierului celor 7 arte", Liviu Vieru a anuntat ca pregateste o mini-revolutie urbana, menita sa "desfunde" urechile ascultatorilor de muzica buna si amatorilor de live experience. Concertul Luna Amara de simbata seara, 26 februarie, din TMC, este punctul de plecare al unui proiect pe termen lung, ce include o serie de concerte. Asta gratie unui parteneriat cu Times Music Club. Miscarea "hai sa ascultam muzica proasta" este un flagel care a cuprins si Focsaniul in ultimul timp. Liniile melodice simple, lipsite de orice esenta culturala, ritmuri goale, terne, derulate la nesfirsit, sint cele care fac deliciul top-urilor din ultimul timp. Aici intervine "Atelierul celor 7 arte", pregatit sa "educe" pe cit se poate tineretul focsanean in materie de muzica. "Vrem sa formam un nucleu intre consumatorii de muzica buna si amatorii de live experience. Putin cite putin, sa ii ajutam sa isi formeze gusturile de muzica. La asta plusam si cu ofertele speciale care vin odata cu concertele. Incercam sa aducem trupe mari la un pret al biletului rezonabil", ne-a spus Liviu Vieru, tinarul care se afla in spatele atelierului. Discutii exista si cu Alexandrina Hristov, una dintre cele mai bune voci din peisajul muzicii bune autohtone. Ofertele pe care Liviu si Alexandra le pun pe masa nu sint deloc de ocolit. Pentru tinerii care se angajeaza in a vinde bilete sau promit sa se prezinte la concert in numar cit mai mare, pot beneficia de bilete gratis, compensatii in bani din partea atelierului sau chiar o masa rezervata pentru ei in TMC, consumatia fiind inclusa. Cei care vor sa isi rezerve biletele, sau mai mult, sint pusi pe fapte mari si ii intereseaza implicarea in proiectele atelierului, o pot face la urmatoarele contacte: Liviu Vieru "" 0785.099.298, Alexandra Scinteianu "" 0769. 717.887 sau pe adresa de email seven_arts.workshop@yahoo.com .


Si vrincenii au talent


Incepind din primavara, "Atelierul celor 7 arte" va deveni ONG cu acte in regula, axat pe domenii culturale, in scopul initierii dar si promovarii tinerilor prin arta. Liviu Vieru, alaturi de echipa care il secundeaza, are in plan organizarea unei scoli de arte nonformale, care sa nu-i lase in drum pe cei talentati. De fapt, scopul din jurul ideii este educarea si promovarea tinerelor talente. Un fel de "Vrincenii au talent" daca vreti, doar ca fara ideea de divertisment de duzina. Zeci de oameni au raspuns initiativei pina acum si lucrurile nu par sa se opreasca aici. Pe linga colaborarea pe care o are de ani de zile cu Casa de Cultura a Sindicatelor si alte organizatii si institutii de pe plan local, ecouri s-au auzit de prin toate judetele. "Am legat o frumoasa colaborare cu Ovidiu Scridon, nume cunoscut printre iubitorii de muzica folk si nu numai. Momentan cinta la Palatul Ghika in Bucuresti si planuim ca in viitorul cel mai apropiat si trupele focsanene sa il urmeze pe scena la Palat. De asemenea, am fomat legaturi cu Radu Almasan de la Bosquito, Teatrul Joint, un proiect de teatru independent si neconventional, dar si cu Universitatea Hyperion din Bucuresti", a completat Liviu Vieru. Undeva prin primavara se anunta si un work-shop de o luna, in care trupa de dans Blockbusters din Bucuresti va fi prezenta sa le pregateasca picioarele celor interesati pentru dans. Lucrurile nu se opresc aici, ne "ameninta" Liviu Vieru. In cel mai scurt timp, planuieste deschiderea unei societati de impresariat si organizari spectacole. "Vrem sa aratam ca sint tineri care vor, care au talent si care pot. Sa le cream pirghii de a merge mai departe. Cit despre tupele mari pe care intentionam sa le aducem sa concerteze, mai rar cred ca se intimpla asta in Focsani", a conchis Liviu Vieru. (Gabriela DRAGHICI)


Vita de Vie va concerta in curind in Focsani


Cine ne (in)cinta?

Cei care doresc o alternativa la peisajul muzicii romanesti destul de monoton o pot face primavara aceasta, dupa cum anunta initiatorii "Atelierului celor 7 arte". Iata ce orar are muzica buna la Times Music Club:

26 februarie - Luna Amara

1 martie "" Bosquito

5 martie "" Les Elephants Bizarres

11 martie "" Bandidos

1 aprilie "" Urma

8 aprilie "" Vita de Vie

11 aprilie "" Ovidiu Scridon

6 mai - Trooper


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.