Timp Liber

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Marea Britanie: 1.900 de persoane au fost invitate la nunta regala;

Ziarul de Vrancea
21 feb 2011 537 vizualizări
Doi jurnalisti germani retinuti in Iran au fost eliberati; Egipt: Obiectivele turistice au fost redeschise

Doi jurnalisti germani retinuti in Iran au fost eliberati


Jurnalistii germani arestati in urma cu patru luni dupa ce au intervievat copilul unei femei condamnate la moarte prin lapidare pentru adulter, Sakineh Mohammadi Ashtiani, au fost eliberati. Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a vizitat Teheranul in cursul zilei de sambata, pentru a-i aduce acasa pe cei doi jurnalisti. Un tribunal a anulat pedeapsa cu 20 de luni de inchisoare, solicitand doar o amenda in valoare de 50.000 de dolari pentru fiecare dintre jurnalisti, permitand astfel eliberarea lor. Marcus Hellwig si Jens Koch, care lucrau pentru ziarul "Bild am Sonntag", au fost retinuti in octombrie dupa ce au luat un interviu fiului lui Sakineh Mohammadi Ashtiani, in orasul Tabriz. Oficialii iranieni i-au acuzat pe jurnalisti pentru o serie de delicte, de la spionaj si pana la a avea legaturi cu grupurile de exilati iranieni. In ultima instanta jurnalistii au fost gasiti vinovati pentru comiterea de acte ce sunt impotriva securitatii nationale a Iranului, scrie The Guardian.


Marea Britanie: 1.900 de persoane au fost invitate la nunta regala


Aproximativ 1.900 de persoane au fost invitate sa participe la nunta Printului William cu Kate Middleton ce va avea loc pe 29 aprilie 2011, a declarat un purtator de cuvant al Casei Regale. Oaspetii vor trebui sa poarte "uniforma, frac sau redingota", se precizeaza pe invitatia de nunta. Lista numelor invitatilor nu a fost inca publicata, insa la nunta sunt asteptati politicieni de marca, celebritati, alaturi de rudele si prietenii mirilor. Aproximativ 650 de invitati vor avea onoarea de a participa la receptia de pranz de la Palatul Buckingham, iar in jur de 300 de oaspeti vor asista spre seara la o receptie privata, noteaza Ria Novosti.


Germania: Conservatorii au pierdut alegerile din landul Hamburg - exit-poll


Conservatorii cancelarului german Angela Merkel ar putea pierde alegerile din landul Hamburg in cadrul primei sesiuni electorale din cele sapte scrutine regionale ce vor fi organizate in 2011, potrivit exit-pollurilor. Aceasta informatie vine dupa o perioada de deruta care a complicat eforturile cancelarului german. Partidul Social-Democrat are sanse sa obtina mai mult de 50% din voturi, in urma estimarilor posturilor publice ARD si ZDF. Uniunea Crestin-Democrata ar putea obtine 20,8 - 21,2% din voturi, desi acest partid este principala forta politica la nivel federal. Ecologistii vor putea obtine intre 10,9 si 11% din voturi, in timp ce liberalii din FDP, parteneri minoritari in coalitia condusa de Merkel, vor intra in Parlamentul regional cu 6,5 la suta din voturi. In urma alegerilor din landul Hamburg, conservatorii ar mai pierde trei voturi in Bundesrat, Camera superioara a Parlamentului, al carei control l-au pierdut inca din luna mai a anului trecut. Partidul Social-Democrat a fost asigurat de recastigarea "vechii sale cetati", pregatind deja controlul asupra orasului Hamburg. Pana in acest moment prezenta la vot a atins cotele din 2008, inregistrand 63,5% dintre alegatori. Anul electoral este programat sa se incheie in luna septembrie la Berlin, scrie AFP.


Egipt: Obiectivele turistice au fost redeschise


Noul ministru egiptean pentru Antichitati a anuntat ca obiectivele turistice vor fi redeschise duminica, sperand ca "turistii din toate partile lumii sa se reintoarca" in aceasta tara. Decizia de a redeschide "toate obiectivele faraonice, copte, islamice, dar si cele moderne" a fost luata dupa ce ministrul pentru Antichitati, Zahi Hawass, s-a intalnit cu reprezentanti ai ministerului sau, dar si cu membri ai politiei turistice pentru a discuta masurile de securitate. Recent in Egipt a existat temerea ca antichitatile din aceasta tara au fost distruse sau furate in timpul manifestatiilor, in special dupa ce a fost lansata informatia potrivit careia mai multi hoti au intrat in cel mai important muzeu din Cairo. Opt piese de valoare mare, intre care o statuie a lui Tutankhamon, au fost furate din Muzeul egiptean din Cairo. Furturile au fost descoperite in timpul unui inventar efectuat de personalul muzeului, dupa ce mai multi indivizi necunoscuti au reusit sa intre in incinta pe 28 ianuarie, profitand de haosul provocat de proteste. Intre obiectele disparute figureaza "o statuie din lemn imbracata in aur al regelui Tutankhamon, purtata de o zeita", precum si parti dintr-o statuie a aceluiasi faraon, a precizat acesta, potrivit CNN.


O pictura semnata de Picasso va ajunge pentru prima data in Palestina


Iubitorii de arta palestinieni vor avea sansa unica de a admira una dintre picturile lui Picasso ce va fi pusa la dispozitia spectatorilor din luna aprilie, fiind imprumutata de un muzeu olandez. Muzeul "Eindhoven\'s Van Abbe" va imprumuta pictura "Bust de femeie", ce dateaza din anul 1943, Academiei Internationale de Arta Ramallah. Cu ocazia acestui eveniment va fi realizat si un film care va ecraniza itinerariul picturii din Olanda pana in Palestina, incluzand granita israelita, precum si celelalte puncte vamale. O camera speciala cu temperatura controlata va fi pregatita pentru a gazdui aceasta pictura. Se presupune ca este pentru prima data cand o capodopera ce apartine pictorului Pablo Picasso va fi expusa pe teritoriul palestinian, informeaza BBC.




de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.