Timp Liber

Vrincenii nu se sperie usor: unii fac luna de miere in Egipt

Mihaela Beșleagă
18 feb 2011 924 vizualizări
Pentru primavara, rezervarile pentru turisti in Egipt sint compromise u unii vrinceni si-au programat totusi vacante in tara faraonilor pentru toamna u pe fondul conflictelor din tari precum Egipt sau Grecia, turistii s-ar putea orienta catre tinuturi mai pasnice , cum sint Turcia sau Bulgaria

Vrincenii care isi programasera un sejur de vis in Egipt pentru aceasta primavara au fost obligati sa isi contramandeze vacanta din cauza confruntarilor violente din ultimele saptamini, care au fost in prim plan in intreaga lume. Pentru ca in vara temperaturile sint insuportabile in tara piramidelor, cele mai bune perioade de a vizita Egiptul sint primavara si toamna. De altfel, acum se practica si cele mai mari reduceri la pachetele turistice. "Acum ar fi fost perioada propice pentru o vacanta in Egipt, dar tot ce a existat charter, curse speciale pentru turisti, pentru Egipt si Tunisia, s-au anulat. Aveam citeva cereri in lucru, insa putine in comparatie cu anul trecut, pentru ca multi s-au speriat vazind ce situatie e acolo", ne-a declarat un reprezentant de la agentia de turism Exclusive Tour din Focsani. Anul trecut, circa 30 de turisti ajungeau sa se fotografieze in fata piramidelor. Un sejur cu sapte nopti de cazare intr-una din cele mai renumite locatii din Egipt, Sharm El Sheikh, intr-un hotel de 4-5 stele, cu demipensiune, ar fi costat in aceasta perioada circa 500 de euro, insa se puteau gasi si oferte mai bune. Alti agenti de turism sint de parere ca, pe fondul conflictelor din tari precum Egipt sau cum a fost cazul Greciei anul trecut, turistii se vor reorienta catre tinuturi mai "pasnice", cum sint Turcia sau Bulgaria. "Cel mai probabil turistii vor avea ca prima optiune Turcia, unde deocamdata este liniste, sau Bulgaria, care se mentine in topul cererilor. Sau mai exista posibilitatea de a pleca cu avionul pentru o saptamina sa vizitam Parisul sau sa ne indreptam spre circuite organizate in Europa, in care sa se viziteze doua-trei tari", ne-a declarat si Ana Maria Tantescu, de la agentia Icar Tours. Si cei de la Paralela 45 Focsani spun ca in ultima perioada piata vest-europeana si-a concentrat masiv rezervarile pe Bulgaria si Turcia, alternativa de all inclusive pentru turistii care doresc sejur de resort. Oficialii agentiei spun ca cei care se inscriu din vreme primesc si reduceri interesante.


Se asteapta reduceri mari pentru Egipt


Daca pentru aceasta primavara agentiile de turism au avut putine rezervari pentru destinatia exotica a piramidelor, situatia pare sa se imbunatateasca odata cu linistirea apelor in Egipt. Au aparut noi oferte, iar pentru toamna unii vrinceni si-au facut deja planuri de plecare in tara faraonilor, in special pentru luna de miere. "Avem rezervari pentru toamna, pentru luna de miere, patru rezervari in septembrie-octombrie. Oamenii nu si-au anulat calatoriile. De asemenea, au aparut din nou oferte pe Egipt de vreo citeva zile, cu siguranta vor aparea si mai multe si chiar cu reduceri de 50%. Anul trecut am vindut foarte bine pe Egipt, a fost o destinatie de succes", spune si Daniela Gheorghita, agent la agentia de turism Agetur Focsani. Cele mai bune perioade de a petrece o vacanta de neuitat la piramide sint lunile aprilie, mai si septembrie, octombrie, cind temperaturile sint mai blinde, undeva la 28-29 de grade Celsius. In toamna, un sejur cu sapte nopti de cazare la un hotel de 5 stele, all inclusive, cu transportul inclus, costa intre 700-800 de euro. Insa experienta pe tarimul faraonilor este de nepretuit.


Africa nu inseamna numai Egipt


Si alte tari din Africa sint atractive din punct de vedere turistic, chiar daca nu beneficiaza de vestigii la fel de impresionante ca Egipul si nici de o reclama la fel de agresiva. Dupa cum ne-a spus Gabriela Gheorghe, manager la Agentia Epcot Travel, in afara de Tunisia - o alta destinatie populara printre vrinceni -, exista doritori sa viziteze si alte tari africane, in special cei care doresc sa vineze sau sa faca safari in Kenya sau Tanzania, de exemplu, pentru care se organizeaza sejururi cu plecare din Budapesta. Multi turisti vor sa mearga in zona pentru a urmari migratia animalelor salbatice. Pentru vrincenii amatori de turism religios pentru Paste, exista o ofera interesanta care promoveaza Egipul crestin, cu manastirea Sfinta Katerina din Sinai, la pachet cu Israelul. Gabriela Gheorghe spune ca intre 1 aprilie si 18 iulie "leaganul religiilor" poate fi vizitat in cadrul unor programe de noua zile, cu sapte nopti de cazare si demipensiune, la pretul de 640 de euro. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.